BMW 3.0 CS is een absolute topspot

BMW 3.0 CS is een absolute topspot

De geschiedenis van BMW wordt gekenmerkt door een paar bijzondere modellen. De BMW M1 is daar één van en probeer die maar eens te spotten. Minstens zo moeilijk te vinden is de BMW 3.0 CSL, maar zelfs die is een tijd geleden vastgelegd. Bizar!

Nee, dit is geen spot van tijdens de Kerst. De omgeving is veel te groen en het zonnetje schijnt veel te hard maar de echte ster in deze spot is de BMW 3.0 CS. De uitdossing van dit exemplaar is tot in de puntjes verzorgd.. Zelfs de raamband is zoals hij werd gebruikt in de racerij. Het kleurenschema zien we tegenwoordig nog weleens terug op snelle BMW's, maar bij dit model lijkt het alsof het ervoor gemaakt is. Toch is het niet helemaal realistisch. Dit kleurenschema hoort namelijk toe op de veel snellere 3.5 CSL en volgens de papieren is deze auto dat niet, al doet de bodykit en de tekst op de achterkant anders vermoeden.

De 3.5 CSL werd gebruikt in de vroegere Group 5 races en was daarin een behoorlijk capabele wagen. De bodykit was een stuk breder nog dan we hier zien en de 190 pk sterke 3.0 liter werd een 3.5 liter grote zes-in-lijn die maar liefst 485 pk eruit perste bij 9000 toeren per minuut en was daarmee bloedsnel. De spoiler achterop werd in bepaalde klassen voorzien van een groter exemplaar, maar op dit Nederlandse exemplaar zien we de kleinere variant. Het is ons niet helemaal zeker of we hier een BMW 3.0 CS zien die optisch is opgewaardeerd naar een 3.5 CSL, maar het blijft een waanzinnig mooie wagen om te zien.

BMW 3.5 CSL is een absolute topspot
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws