Bizarre supercar gespot in Monaco: Saleen S7 Twin Turbo

  • Victor
  • 27-01-2018 12:00
  • 642
  • 3

Bizarre supercar gespot in Monaco: Saleen S7 Twin Turbo

Schrijven over spots in Monaco doe ik eigenlijk helemaal niet. Uit het principe dat ik spots uit Monaco gewoon niet bijzonder vind. Hetzelfde geldt ook een beetje voor garagespots. Minder spannend. Maar een Saleen S7 in Monaco in een garage? Oh boy!

De Saleen S7 is toch wel een rijdende legende. Of ik er ooit een gezien heb? Nee. Maar dat gaat voor 99.99% van de (autoliefhebbende) wereldbevolking op denk ik. Maar toch kennen we hem allemaal wel. De auto is veel aanwezig geweest in menig racing games, zoals een Test Drive Unlimited en Forza Motorsport. Steve Saleen had in het verleden al veelvuldig de handen aan Fords gebrand, maar een eigen model was er nog niet van gekomen. Met deze S7 kwam daar verandering in. De eerste versie, met een ongeblazen V8 leverde 550 pk, werd in 2000 gepresenteerd. De body van de S7 is compleet opgetrokken uit carbon fiber. Hierdoor heeft de S7 een totaalgewicht van slechts 1302 kilogram. De topsnelheid bedroeg 354 kilometer per uur. Voor het jaar 2000 zijn dat geen misselijke waarden! Maar, het kan altijd gekker. In 2005 werd de Twin Turbo variant gepresenteerd. Men neme een Saleen S7 en plakt daar twee Garret turbochargers op, waardoor het vermogen stijgt naar 750 pk. Tevens werd de body voorzien van aangepaste diffusors en spoilers, om de S7 op de weg te houden. De topsnelheid? 399 kilometers per uur! Een jaartje later werd nog een Competition Package aangeboden, die het vermogen opkrikte naar ruim 1000 pk. Een topsnelheid werd hier echter niet mee gemeten. Maar de 400 zal wel overtroffen kunnen worden.

Er zijn helaas weinig van deze prachtige supercars gebouwd in de jaren. Geschatte hoeveelheden komen uit rond de 100 stuks. Hier zijn ook de Saleen S7R in meegenomen. Dit is een race versie van de S7, gebruikt in diverse klasses. En de S7R was succesvol! Dit laat zien dat Saleen ondanks de weinige verkopen toch een erg succesvolle auto ontwikkeld heeft. En daarbij doel ik op het feit dat hij naast rechtdoor ook prima de bochten om kwam. Ergens rond 2009 is Saleen gestopt met het produceren van de S7. Jammer dat er zo weinig zijn gemaakt, maar anderzijds maakt dit het wel een zeer exclusieve supercar. De S7 heeft bij veel autoliefhebbers een speciaal plekje verkregen. En dat is precies hoe ik denk over de Saleen S7, ondanks gespot in Monaco in een garage.

Bizarre supercar gespot in Monaco: Saleen S7 Twin Turbo

Reacties op dit artikel