Binnenkort op je netvlies: Aston Martin V12 Speedster

Binnenkort op je netvlies: Aston Martin V12 Speedster

Aston Martin komt vandaag met heugelijk nieuws. Een nieuwe V12 Speedster komt op de markt in een gelimiteerde reeks van 88 stuks. De auto zal zijn debuut later dit jaar maken en kan nu al op de nodige interesse rekenen.

De V12 Speedster is ontworpen door het exclusieve Q by Aston Martin in samenwerking met het team van talentvolle designers en engineers. Een Speedster maken is het helemaal want ook Ferrari en McLaren hebben die stap gemaakt afgelopen jaar met de Monza SP1/SP2 en de McLaren Elva. De V12 Speedster van Aston Martin gaat ook plek bieden aan twee personen en zal de laatste technieken uit de motorsport en luchtvaart krijgen.

Ondanks zijn nieuwe design zijn er ook duidelijk verwijzingen naar de Le Mans winnende Aston Martin DBR1 en de Centenary CC100 Speedster Concept die werd getoond in 2013.

In het vooronder van de Speedster zal de 5.2 liter grote V12 Twin-Turbo motor komen te liggen die 700 pk en 700 Nm aan koppel zal gaan levering. Dit zal in combinatie met het lage gewicht dat een Speedster heeft voor aardig wat vuurwerk gaan zorgen. En laten wij nou net weten dat die V12 van Aston Martin ook nog eens heerlijk klinkt!

Orders worden nu opgeschreven en de eerste leveringen zullen in 2021 gaan plaats vinden.

Opening soon: Aston Martin V12 Speedster

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws