Bijzondere Maserati MC20 Cielo valt op in Amsterdam

  • Thom
  • 08-08-2023 19:42
  • 499
  • 0

Bijzondere Maserati MC20 Cielo valt op in Amsterdam

Het leek even een treurige dag te worden voor spotter Autostills na het missen van een Lamborghini Countach. Toch werd de spotdag nog enigszins goedgemaakt toen hij wel deze two-tone Maserati wist te platen!

De 630pk sterke V6 cabrio werd in de hoofdstad uitgelaten met het dakje dicht. Ondanks dat er een zonnetje was werd de ruim €400.000,- kostende cruiser dus niet optimaal benut. De 3 liter motor zorgt in de Cielo voor een 0-100 sprint in 2,9 en de topsnelheid bedraagt 325km/u. Dat zijn dezelfde cijfers als de coupé.

Waar deze Cielo echt in uitblinkt is natuurlijk de configuratie. Van voren lijkt het niet eens om een enorm uitbundige specificatie te gaan maar zodra je de zij- en achterkant ziet weet je hoe de vork in de steel zit. Van voren is de lak wit en in het midden van de Italiaanse supercar loopt het geleidelijk over naar donkerblauw tot op de kont. Deze trend zien we nu wel wat vaker, meestal bij speciaaltjes van McLaren's MSO afdeling of bij de tuner Mansory. Nu kun je blijkbaar dus ook bij Maserati aankloppen voor zoiets soortgelijks! Deze MC20 zal waarschijnlijk lands de nieuwe Fuoriserie afdeling van Maserati gereden zijn. Fuoriserie is een soort Ferrari Tailor Made of Lamborghini Ad Personam. Via deze afdeling kun je dus helemaal losgaan op de opties en specificatie die niet via de gewone configurator te behalen zijn!

Bijzondere Maserati MC20 Cielo valt op in AmsterdamKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag