Bijzondere LaFerrari brengt bezoek aan Volendam

  • Thom
  • 29-01-2023 19:00
  • 546
  • 0

Bijzondere LaFerrari brengt bezoek aan Volendam

De titel is een beetje dubbelop, aangezien elke LaFerrari bijzonder is. Met slechts 500 stuks geproduceerd en een handjevol in Nederland verwacht je dit niet op een plek als Volendam! Dit specifieke exemplaar heeft echter nog een leuke historie!

De LaFerrari is het Italiaanse onderdeel van het beroemde hypercar trio 'The Holy Trinity'. Samen met zijn Duitse (Porsche 918 Spyder) en Britse (McLaren P1) compagnons voerden zij tien jaar geleden de top aan van de nieuwste en beste automobielen. Inmiddels is de waanzinnige hybride LaF met zijn 963pk alsnog een topspot van jewelste, waar dan ook ter wereld. Alleen de top van Ferrari zijn klanten kwam in aanmerking tot een productie slot van de LaF.

Naast Formule 1 coureur Fernando Alonso was er in ieder geval nog één andere directe collega die de sleutel van een hybride hypercar van Ferrari mocht claimen. Het gespotte exemplaar in een rustige woonwijk in Volendam is van niemand minder geweest dan Sebastian Vettel. Naast een elektro setup is er uiteraard nog wel een V12 aan boord om tot een kleine 1000pk te komen.

Inmiddels de auto niet meer van Vettel en in Nederland aanbeland, want onder de blur van de kentekens zien we wel de bekende gele platen. Spotter AutoStills heeft in de avond prima zijn best gedaan op een leuke fotoserie van de Italiaan in kwestie toen hij deze in een villawijk geparkeerd zag staan. Dit is de eerste keer dat de Ferrari gespot werd op Nederlands kenteken en laten wij hopen dat dit speeltje nog vaker wordt uitgelaten!

Bijzondere LaFerrari brengt bezoek aan VolendamKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag