Bijna alles is kanonnenvoer voor de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance F1 Edition

  • Ruud
  • 24-02-2023 11:53
  • 694
  • 0

Bijna alles is kanonnenvoer voor de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance F1 Edition

Met zo'n lange naam moet je ook wel iets serieus in de weegschaal leggen. Dat weet Mercedes-AMG als geen ander en deze auto doet niet onder voor menig supercar.

Vorig jaar bestond AMG 55 jaar en ter ere van dat feestje werd het model met de lange naam nog iets langer gemaakt. De F1 Edition was geboren en op basis van de reguliere GT 63 S E-Performance. De geëlektrificeerde V8-biturbo levert een piekvermogen van liefst 843 pk. Het maximale koppel is nog indrukwekkender en bedraagt 1.400 Nm! De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt 2,9 seconden en de topsnelheid bedraagt minimaal 316 km/u. Want reken maar dat dit beest nog wel even doorgaat. De F1 Edition is voorzien van dezelfde aandrijving en heeft een pakket ter waarde van 23.000+ euro. Het zijn de rode accenten en de hoogglans zwarte accenten die duidelijk maken dat je met een F1 edition te maken hebt. Dit vind je bijvoorbeeld terug in de uitlaten en ook de ruiten zijn verduisterd. Een prima feestmodelletje waar je iedereen het snot voor de ogen mee rijdt terwijl je kinderen gekke gezichten maken op de achterbank.

Bijna alles is kanonnenvoer voor de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance F1 EditionKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel