Bentley; een 100 jaar oud succesverhaal

Bentley; een 100 jaar oud succesverhaal

Ja je leest het goed, succesverhaal. De laatste berichten over het Britse merk wekken misschien geen positieve indruk op maar dat betekent niet meteen dat het einde van het merk nabij is. Eerder het tegenovergestelde. Bentley mag namelijk dit jaar haar 100-jarig bestaan vieren! Op 18 januari 1919 richtte Walter Owen Bentley zijn gelijknamige merk op en nu, 100 jaar later, worden de auto’s nog altijd naar zijn visie gebouwd.

Dat Bentley in een benauwde situatie zit mag geen geheim meer zijn. De berichten vanuit de Volkswagen groep over het voortbestaan van het merk zijn geenszins positief te noemen. Het is echter ook niet zo dat Bentley van de ene op de andere dag uit het concern zal worden gegooid. Bentley krijgt nog de tijd om de zaken op orde te maken. Een uitdaging is het zeker maar niets is onmogelijk. Daarbij is Bentley’s geschiedenis juist zo indrukwekkend omdat het geen doorlopende, stijgende lijn was naar waar ze nu zijn maar dat het meer een geval vallen en opstaan was. In het verleden is Bentley natuurlijk al een keer eerder overgenomen door Rolls Royce in 1931 en vanaf 1998 maakt het deel uit van de Volkswagen groep. Maar ondanks alles is het merk 100 jaar na de oprichting nog steeds een fenomeen. Iedereen die ook maar een beetje iets met auto’s heeft kent de naam Bentley. Of dat nu komt door de grote successen die het merk heeft gekend in de racerij of door de immense populariteit van de Continental reeks, jong en oud kan zich met het merk identificeren. Ik verwacht dus niet dat de strijd van Bentley is gestreden.

Het 100-jarig jubileum is voor het merk natuurlijk reden voor een feestje en hoe dat beter te vieren dan door de auto’s iets speciaals mee te geven. Alle in 2019 gebouwde Bentley’s zullen worden voorzien van de zogeheten ‘Centenary Specification’. De Centenary Specification voegt een aantal subtiele, cosmetische aanpassingen toe aan de auto’s. Zo zijn alle logo’s nu voorzien van een elegante gouden afwerking en zijn de dorpellijsten voorzien van de jaartallen 1919-2019. Ook de welkomstverlichting is aangepast en projecteert nu het Bentley Centenary logo op de grond. Voor wat betreft het interieur kan men opteren voor goudkleurig Centenary stiksel.

De auto’s krijgen dus een mooie verwijzing naar het jubileum. Of het merk nog meerdere jubilea mag vieren moet de tijd ons gaan leren. In de tussentijd blijven wij gewoon lekker genieten van alle prachtige exemplaren die door jullie gespot worden!
Bentley; een 100 jaar oud succesverhaal
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Petrollover  -  01-02-2019 om 21:01

  ik ben vooral Fan van de hoekige jaren 80 en 90 Bentleys ,,die zijn goed zeldzaam ten opzichte van Rondere continental reeks

 2. Profile pic
  grandmasterb  -  02-02-2019 om 00:03

  De Continental Coupé wordt veel verkocht dankzij teveel verdienende voetballers, je kunt echter ondanks de enorme grootte niet achterin zitten, tenzij je geen benen hebt.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws