Bentley zet het groene hoofdstuk voort met nieuwe Bentayga Hybrid

  • Ruud
  • 05-01-2021 13:36
  • 128
  • 1

Bentley zet het groene hoofdstuk voort met nieuwe Bentayga Hybrid

Bentley zet de volgende stap op weg naar een duurzame toekomst met de lancering van de nieuwe Bentayga Hybrid. Bentley verwacht dat deze plug-in hybride met een puur elektrisch bereik van 50 kilometer (NEDC) het bestverkochte lid van de nieuwe Bentayga-familie gaat worden.

De nieuwe Bentayga Hybrid is naast de recent gelanceerde Bentayga V8 en Bentayga Speed het derde model van de meest succesvolle luxe SUV binnen zijn segment. Het vernieuwde exterieur- en interieurdesign van de Bentayga dat Bentley vorig jaar introduceerde is ook doorgevoerd op de nieuwe Bentayga Hybrid. Het model biedt daarnaast het ultieme op het gebied van elektrische luxe, met soepel en stil cruisen door stedelijke omgevingen dankzij een puur elektrisch rijbereik tot 50 kilometer. De elektromotor is ondergebracht in de transmissie tussen de versnellingsbak en de verbrandingsmotor en kan direct vanuit stilstand het volledige koppel leveren, wat een stille en snelle acceleratie oplevert.

Als de Hybrid de stad achter zich heeft gelaten en extra koppel vraagt, of wanneer hij harder dan 135 km/u rijdt, werkt de 128 pk en 350 Nm sterke elektromotor samen met een 3,0-liter grote V6-benzinemotor met twee turbo's. Het systeemvermogen bedraagt 449 pk en het gecombineerde koppel 700 Nm. De totale, gecombineerde actieradius bedraagt 860 kilometer. De 17,3 kWh lithiumbatterij bestaat uit 168 afzonderlijke cellen met een verwachte levensduur van zo’n 160.000 kilometer of acht jaar, en is in slechts twee en een half uur tot 100 procent op te laden. Het laadvermogen bedraagt 7,2 kW.

Bentley zet het groene hoofdstuk voort met nieuwe Bentayga HybridBentley zet het groene hoofdstuk voort met nieuwe Bentayga HybridBentley zet het groene hoofdstuk voort met nieuwe Bentayga HybridBentley zet het groene hoofdstuk voort met nieuwe Bentayga HybridBentley zet het groene hoofdstuk voort met nieuwe Bentayga HybridBentley zet het groene hoofdstuk voort met nieuwe Bentayga HybridBentley zet het groene hoofdstuk voort met nieuwe Bentayga HybridBentley zet het groene hoofdstuk voort met nieuwe Bentayga Hybrid

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag