Bentley presenteert: Continental GT en GTC V8!

Bentley presenteert: Continental GT en GTC V8!

We zijn nog maar net gewend aan het idee dat we de nieuwste Continental GT nu ook zonder dak kunnen kopen of Bentley heeft alweer de volgende verassing voor ons in petto. Alsof de keuze tussen coupé en cabriolet nog niet lastig genoeg was is er vanaf heden ook keuze uit een tweede motorvariant. Bentley introduceert de vernieuwde 4.0 V8 TwinTurbo!

Voor velen is dit de motorisering die de voorkeur geniet. Al bij de vorige generatie Continental GT bleek de V8 een schot in de roos. Het lichtere gewicht in combinatie met indrukwekkende performance maakte van de V8 aangedreven Bentley’s de favoriet onder menig Bentley eigenaar. Zo werd de auto een stuk dynamischer en wendbaarder, voor zover dat kon bij de logge Continental-reeks. Dit succesverhaal wordt nu voortgezet in de nieuwe generatie die al enorm goed werd ontvangen en alom werd geprezen door zijn ultieme rij-beleving. En dat ondanks de dikke W12 in het vooronder!

Nu is het dus weer de beurt aan de V8 motor om zijn intrede te maken in de hedendaagse Continental-reeks. De vernieuwde V8 levert 550pk en 770Nm koppel. Hiermee accelereert de Bentley in slechts vier seconden naar 100km/u en ligt de topsnelheid op 318km/u. De V8 cabriolet heeft 0,1 seconden langer nodig om de 100km/u te bereiken. De twaalfcilinder is nog net iets sneller dan de V8, deze katapulteert in 3,7 seconden naar 100km/u en heeft een top van 333km/u. Ze liggen dus wederom niet ver uit elkaar. Het zal dus meer een kwestie worden van smaak. Prefereer je de schreeuw van de twaalfcilinder of de brul van de achtcilinder. Om een beetje aan het milieu te denken zijn de V8 motoren ook voorzien van actieve cilinderuitschakeling en een start/stop systeem.

Bentley doet geen uitspraken over het gewicht van de auto’s al is het voordehandliggend dat dit lager zal liggen dan bij de W12 varianten. Het lagere gewicht in combinatie met de moeite die is genomen om van de Continental een dynamisch rijdende GT te maken, moet er ook in dit geval voor zorgen dat de GT de benchmark van zijn segment blijft met deze nieuwe motorisering aan boord. Ik twijfel er niet aan dat dat het geval gaat zijn!
Bentley presenteert: Continental GT en GTC V8!Bentley presenteert: Continental GT en GTC V8!Bentley presenteert: Continental GT en GTC V8!Bentley presenteert: Continental GT en GTC V8!Bentley presenteert: Continental GT en GTC V8!Bentley presenteert: Continental GT en GTC V8!Bentley presenteert: Continental GT en GTC V8!Bentley presenteert: Continental GT en GTC V8!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws