Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!

  • Ruud
  • 30-06-2020 17:37
  • 1849
  • 1

Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!

Bentley heeft vandaag de eerste auto die onder het Bentley Beyond 100 business plan hoort gepresenteerd. Het is de vernieuwde Bentley Bentayga V8!

Na afgelopen jaar het 100 jarig jubileum gevierd te hebben is het weer tijd om de blikken richting de toekomst te hebben. Daar is het Beyond 100 Business plan voor en daar valt deze nieuwe Bentayga ook onder. Bentley maakte sinds de introductie van de Bentayga liefst 20.000 exemplaren en dat loopt nog altijd door. Tijd dus om de Bentayga in een nieuw jasje te stoppen en door deze facelift wordt hij eindelijk hip!

De lampen zijn meteen herkenbaar als Bentley en kennen dezelfde lijnen als de Continental GT en het nieuwe vlaggenschip, de Flying Spur. Ruim vijf jaar geleden werd de Bentayga geïntroduceerd en het zette toen een referentiepunt als het op luxe SUV's aankwam. Lamborghini en Rolls-Royce volgde al snel. Het meest belangrijke aan de nieuwe Bentayga is zijn voorkomen. Zoals gezegd vormt hij nu met de Continental GT en Flying Spur een nieuwe familie. Elk paneel aan de voorkant van de Bentayga is opnieuw ontworpen om hem een frissere look te geven. Met succes, het oubollige karakter is daarmee meteen vervlogen. Ook de achterkant werd niet onberoerd gelaten. Deze werd ook grondig aangepakt zoals men op de foto's kan zien.

Door het interieur waaide ook een frisse wind waardoor de technologie weer helemaal van deze tijd is. Nieuwe stoelen, instaplijsten, multimediasysteem en een nieuw stuur zorgen voor de moderne look. Achterin hebben de inzittenden zelfs een kleine touchpad om verschillende functies te kunnen bedienen. Apple CarPlay en Android Auto zijn nu ook inbegrepen. Een verademing!

In eerste instantie zal de Bentayga alleen als V8 geleverd worden. Later dit jaar zullen de W12, Hybrid en Speed uitvoeringen gelanceerd worden. De V8 is nu goed voor 550 pk en 770 Nm aan koppel. Genoeg om een topsnelheid van 290 km/u aan te tikken en een sprint naar de 100 km/u in 4.5 seconden te realiseren. De W12 zal daar natuurlijk overheen gaan.


Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!Bentley maakt de Bentayga eindelijk hip!

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws