Bentley lanceert nog één laatste speciaaltje

Bentley lanceert nog één laatste speciaaltje

Op de valreep lanceert Bentley nog één laatste special edition in het jaar van hun eeuwfeest. Het betreft een gelimiteerde uitvoering van de Continental GT die een eer betoont aan een prestatie die Bentley eerder dit jaar op haar naam heeft mogen zetten; het verbreken van het Pikes Peak Hillclimb record. Dit is de Bentley Continental GT Pikes Peak Record Edition.

In juni was het coureur Rhys Millen die met een Bentley Continental GT W12 in slechts tien minuten en 18,4 seconden de Pikes Peak Hillclimb wist uit te rijden. Deze tijd is 8,4 seconden sneller dan het voorgaande record dat eveneens door Bentley is gevestigd in een Bentayga. Nu de capaciteiten van de Continental GT onweerlegbaar zijn bewezen is het reden voor een feestje. Tijd dus om het team van Bentley’s Mulliner afdeling aan het werk te zetten.

Het resultaat is een Bentley die behoorlijk in het oog springt. De Pikes Peak Record Edition verwijst in alle opzichten sterk terug naar de auto waarmee het record is gevestigd. Het enige dat eigenlijk opvallend mist zijn de stickers van sponsoren. De auto is gehuld in de kleur Radium. Deze kleur zie je niet alleen terug als de carrosseriekleur van de auto, je vindt de kleur terug in de remklauwen, tekst op de banden en de afwerking van het interieur. Op de zijschermen voor zijn Pikes Peak logo’s te vinden die de eigenaar en voorbijgangers vertellen welke speciale uitvoering dit betreft. In de grille is met witte letters het getal 100 te vinden, een verwijzing naar Bentley’s eeuwfeest. Daarnaast is de Bentley voorzien van een subtiele carbon bodykit.

Het interieur is zodanig sportief en toch ook elegant dat ondergetekende eigenlijk meteen moest denken aan de eerste generatie Continental SuperSports. Die auto omarmde een perfecte mix van sportiviteit en luxe, zoals je van een Bentley mag verwachten. Het interieur van de Pikes Peak Record Edition is een mix van zwart leer en alcantara met de eerdergenoemde accenten in Radium. In plaats van een chique houtinleg zijn de sierpanelen in deze Bentley afgewerkt in carbon. Aan de passagierszijde op de carbon inleg vind je een verwijzing naar het record in de vorm van een afgebeelde Pikes Peak Hillclimb route met daaronder de gevestigde recordtijd.

Bentley heeft dit jaar bewezen dat ze bijzonder goed zijn in het creëren van speciale uitvoeringen. Dit jaar was voor Bentley een mooie gelegenheid om ode te brengen aan hun indrukwekkende geschiedenis. Zo konden we onder andere kennis maken met de geweldige Number Nine Edition, Number One Edition en de Mulsanne W.O. Edition. Deze tot vijftien exemplaren gelimiteerde Continental mag zich wat mij betreft trots bij de voorgaande special editions voegen. Dat maakt deze Pikes Peak Record Edition een mooie afsluiter van een speciaal jaar voor Bentley. Dat tezamen met de recente berichten dat Bentley zich steeds meer uit hun benarde situatie weet te plaatsen voorspellen niet meer dan een rooskleurige toekomst voor het merk.
Bentley lanceert nog één laatste speciaaltjeBentley lanceert nog één laatste speciaaltjeBentley lanceert nog één laatste speciaaltjeBentley lanceert nog één laatste speciaaltjeBentley lanceert nog één laatste speciaaltjeBentley lanceert nog één laatste speciaaltjeBentley lanceert nog één laatste speciaaltjeBentley lanceert nog één laatste speciaaltje

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws