Bentley kijkt naar de toekomst met de EXP 100 GT

Bentley kijkt naar de toekomst met de EXP 100 GT

Bentley viert zijn 100e verjaardag in Crew met de onthulling van de Bentley EXP 100 GT. Deze stijlvolle concept car is Bentley’s herinterpretatie van de Grand Tourer voor de wereld van 2035. Tegelijkertijd duidt het gestroomlijnd en gespierd gestylde studiemodel de toekomstige designrichting van het merk.

In het 5,80 meter lange en bijna 2,40 meter brede design van de Bentley EXP 100 GT, dat is opgetrokken uit aluminium en carbon, worden nieuwe, toekomstige stylingaccenten afgewisseld met onmiskenbare DNA-elementen uit Bentley’s rijke verleden. Voorbeelden zijn de beroemde R-Type Continental fastbackstyling, de ronde koplampen die de grille gedeeltelijk overschaduwen, als hint naar de beroemde Bentley Blower, en uiteraard de statige, langgerekte koets die doet denken aan die van bekende, meer recentere modellen. Opvallende stylingelementen zijn de verlichte matrixgrille en het Flying B-ornament, dat oplicht wanneer iemand de auto nadert.

De Bentley EXP 100 GT zet een belangrijke stap op weg naar een CO2-vrije toekomst met een elektrische aandrijflijn en een intelligent vermogen- en laadmanagement. De energie uit het batterijpakket drijft vier elektromotoren aan die samen goed zijn voor een 0-100 km/u acceleratietijd van minder dan 2,5 seconden, een topsnelheid van 300 km/u en een koppel van 1.500 Nm. Next Generation Traction Drive zorgt daarbij voor een perfecte verdeling van de aandrijfkracht in bochten. Rijden doet de Bentley EXP 100 GT desgewenst geheel autonoom.

De batterijen zijn qua energieopslag vijf maal efficiënter dan conventionele exemplaren. Met minder gewicht – de totale auto weegt slechts 1.900 kg - realiseren ze daardoor nog steeds een range van 700 kilometer, waarbij de Bentley EXP 100 GT in slechts 15 minuten tot 80 procent kan worden opgeladen. Dat opladen geschiedt overigens geheel automatisch via de Bentley Personal Assistant.

Bentley reimagines the future of Grand Touring with EXP 100 GTBentley reimagines the future of Grand Touring with EXP 100 GTBentley reimagines the future of Grand Touring with EXP 100 GTBentley reimagines the future of Grand Touring with EXP 100 GTBentley reimagines the future of Grand Touring with EXP 100 GTBentley reimagines the future of Grand Touring with EXP 100 GT

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws