Belgische Bugatti Chiron Super Sport in Cadzand-Bad

  • Joep
  • 10-09-2023 10:53
  • 1255
  • 0

Belgische Bugatti Chiron Super Sport in Cadzand-Bad

In een kustplaats met slechts achthonderd inwoners dook een Bugatti Chiron Super Sport op. Het is de eerste 'gewone' Super Sport (dus geen 300+) gespot op Nederlandse bodem!

Bugatti verbrak de grens van driehonderd mijl per uur in een verlengde en grondig aangepaste Chiron. Later kwam er een gelimiteerde versie om dat te vieren: de Chiron Super Sport 300+. Daar kwamen dertig exemplaren van. Daarna kwam er een gewone versie met deze carrosserie: de Super Sport. Dit Belgische exemplaar is eerder gespot in Knokke en is gewaagd samengesteld.

De Bugatti Chiron Super Sport is dus achterlijk snel. Dit wordt gerealiseerd door een acht liter quadturbo W16 die maar liefst 1600 pk naar alle vier de wielen stuurt. Het sprintje naar de honderd gaat bizar snel, namelijk in 2,4 seconden. 3,4 seconden later zit je al op de tweehonderd. De topsnelheid ligt op 440 km/h. Het verschil met de Super Sport 300+ is dat de Super Sport 300+ buiten de openbare weg 490 km/h kan halen, want dan mag de begrenzer eraf. De Chiron Super Sport 300+ is ook zeldzamer dan de later geïntroduceerde gewone Super Sport: Dertig tegenover zestig stuks.

Beide versies zijn heel erg zeldzaam dus. In het badplaatsje Cadzand-Bad in Zeeland werd dit exemplaar gespot. Het plaatsje heeft maar achthonderd inwoners! Dat is wel de allerlaatste plek waar je zo'n auto verwacht! Dit is met recht een van de beste Nederlandse spots van het jaar!

Belgische Bugatti Chiron Super Sport in Cadzand-BadKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag