Beetle RSi komt uit de tijd dat alles nog kon

Beetle RSi komt uit de tijd dat alles nog kon

Vroeger was er op autogebied niemand die vond dat bepaalde projecten niet konden omwille het milieu. Gekke projecten als de Renault Clio V6 en de Volkswagen Beetle RSi zijn auto's die nooit meer gebouwd zullen worden. Tegenwoordig leggen ze het ook al af tegen potente hothatches, maar deze wagens zijn zoveel cooler dan je denkt.

De Beetle RSi is eigenlijk een Golf R32 als je het technisch bekijkt. De motor werd zelfs nog iets geknepen, maar dat mocht de pret niet drukken. De pk's worden losgelaten op alle vier de wielen en was daarmee, samen met het sportonderstel, best een strakke wagen om te rijden. De auto werd slechts 250 keer geproduceerd en dat is extreem weinig. In Nederland betaalde je er zelfs meer dan een ton voor, terwijl de vergelijkbare Golf R32 voor minder dan de helft werd verkocht. Bizar, maar daarom des te bizarder dat dit soort auto's toch zijn verkocht. Tegenwoordig koop je er eentje voor een halve ton. Geld waarmee je ook een hele dikke nieuwe Renault Mégane RS koopt. Tsja...

Beetle RSi komt uit de tijd dat alles nog kon

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  hardstyler  -  17-02-2018 om 15:24

  Fantastisch om deze pareltjes uit het korte verleden. Jammer dat hij bij een autobedrijf voor de deur staat.

 2. Profile pic
  Tom Da Man  -  17-02-2018 om 16:39

  Ik weet niet wat ik van de carrosserie moet denken; een 2 CV/Diane voor de competitie of een Metro-rallywagen heeft ook niets meer van het origineel, maar deze New Beetle -sportwagen is de verbouwde versie van de verbouwde versie van een Golf, die moet refereren aan een wagen van voor de Tweede Wereldoorlog. Waarom dan niet gewoon iets nieuws bedenken? Blijkbaar heeft VW dat ingezien, want al ik goed geïnformeerd ben zal er geen derde generatie New Beetle meer komen.

  https://www.autosport.be/gallery/2cv-6-hours-mettet-in-beeld-gebracht-2017.html

  https://www.youtube.com/watch?v=bwvDFvLiIqQ 3. Profile pic
  Jesmer  -  17-02-2018 om 16:42

  @hardstyler Hij is niet van het autobedrijf maar de eigenaar heeft hem daar geparkeerd, omdat hij bij de winkel ernaast moest zijn.

 4. Profile pic
  Tom Da Man  -  17-02-2018 om 16:42

 5. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws