Back to the Future in Londen: DeLorean DMC-12

  • Max
  • 28-07-2016 17:52
  • 677
  • 3

Back to the Future in Londen: DeLorean DMC-12

Oh, je dacht op te vallen in Londen met je paarse Aventador SV? Forget it. De Aventador SV is allerminst een miezerige wagen, maar in Londen hoef je er niet bijster veel moeite voor te doen om er eentje te spotten. Jouw wagen is dan ook niet meer het middelpunt van de belangstelling wanneer er een creatie als deze achter je komt parkeren.

De DeLorean DMC-12 is op zichzelf echt geen interessante auto. Hij heeft fancy vleugeldeuren en het geborstelde roestvrij staal is mooi, maar that's it. Met een vermogen van 141 pk op een gewicht van 1288 kg zul je geen potten breken. De sprinttijd van 10,5 seconden naar de 100 km/h en de topsnelheid van 208 km/h betekenen dat een beetje fatsoenlijk gemotoriseerde doorsnee gezinswagen al gehakt van je maakt. Dit is dan ook niet waarom de DMC-12 zo'n cultstatus heeft.

Die status heeft de auto namelijk vooral te danken aan zijn rol in de klassieker 'Back to the Future', waar het filmpersonage Marty McFly de DeLorean gebruikte als tijdmachine. Omdat het een sciencefictionfilm was, moesten er natuurlijk wel wat absurde wijzigingen aangebracht worden aan de auto. Dit zorgde voor een heel herkenbaar uiterlijk, en het lijkt erop dat de eigenaar van deze DMC-12 met een knap staaltje huisvlijt de tijdmachine uit Back to the Future heeft weten na te bouwen. Met succes, want zijn auto lijkt perfect op die uit de film, en hij trekt er een hoop bekijks mee. Leuke, originele spot!

Back to the Future in Londen: DeLorean DMC-12

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws