Autogespot stopt met 'campingspots' naar evenementen

Autogespot stopt met 'campingspots' naar evenementen

Een nieuw jaar dus een mooie gelegenheid om een nieuwe regel in te stellen. Vanaf 1 januari 2019 zullen we zogeheten campingspots niet meer accepteren. Een voorbeeld hiervan zijn de honderden Supercar Sunday-spots langs de snelweg.

Campingspots zijn spots waarbij spotters op een drukke plek hun campingstoel neerzetten en tientallen tot honderden auto's fotograferen die onderweg zijn naar een event. Dergelijke spots worden niet meer geaccepteerd.

Autogespot krijgt vaak de vraag waarom we nog spots accepteren van auto's die onderweg zijn naar Supercar Sunday of andere soortgelijke evenementen. We zien inderdaad dat langs elk pompstation of parkeerplaats langs de A28 wel een spotter staat die tientallen of honderden spots upload. Het hele jaar door wordt er op kinderlijk eenvoudige wijze de spot van de dag-verkiezing gewonnen, tot ergernis van velen. We hebben naar jullie geluisterd. Daar stoppen we nu mee.

Andere voorbeelden van spots die we niet meer zullen accepteren:

- auto's opwachten bij de veerboot in Boulogne-sur-Mer of de trein in Coquelles die van of naar Le Mans komen of gaan.
- in een willekeurig dorp onderweg naar Goodwood wachten tot alle auto's voorbij komen.
- in Barweiler of een ander dorp vlak voor de Nürburgring kamperen om al het Ringverkeer te spotten. Geldt ook voor de andere richting.
- andere grote evenementen op onder andere Zandvoort of Assen waarbij bijvoorbeeld rondom Schiphol (of een andere plek) al het verkeer opgewacht wordt.
- andere evenementen en momenten waarvan we vinden dat het hier niet om 'kwalitatief' spotten gaat. We kunnen te allen tijde een spot verwijderen onder deze campingregel. Uiteraard ben je vrij om te spotten waar je wil en dat moedigen we ook nog steeds aan. Wees dan ook niet bang dat we nu elke snelwegspot zullen verwijderen. We weten inmiddels precies waar en wanneer events zijn. Over de snelwegspots: een beter milieu begint bij jezelf dus vraag jezelf af of jij dat soort spots een toegevoegde waarde vindt voor andere bezoekers op onze website.

Vragen? Mail ze naar feedback@autogespot.com.

Autogespot stopt met 'campingspots' naar evenementen

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Jurick  -  01-01-2019 om 12:18

  Mooi voornemen van het goede jaar! Nog een mooi voornemen zou zijn op de Spot van de Dag artikelen weer dagelijks te doen. Nu is het compleet random!

 2. Profile pic
  hardstyler  -  01-01-2019 om 12:52

  Guilty. En dit is wel een vooruitgang voor de site denk ik. Hoop dat het aantal views en comments op spots dan ook weer toenemen.
  Heb net nog stiekem een batch geüpload. Hoop dat deze nog door de vingers worden gezien.

 3. Profile pic
  woutertjee  -  01-01-2019 om 12:56

  Hehe eindelijkkkkk

 4. Profile pic
  Divo  -  01-01-2019 om 13:02

  EIN-DE-LIJK. Wat heb ik hier lang op lopen wachten. Nooit meer met een fantasticsch onverwacht spotje je spot van de dag mislopen omdat er een of andere levenloze spotter de hele dag langs de snelweg stond na afloop van supercar sunday...

  Hehe dat luchte op...

  (Ik neem aan dat dus alles dat buiten bij de RAI hallen staat bij bv. IAMS ook niet gespot mag worden?

 5. Profile pic
  Wesley  -  01-01-2019 om 13:05

  En toch ben ik benieuwd hoeveel ‘spotters’ er alsnog zullen staan. Ik zal er nooit achter komen, ik sta er niet. Maar dan word wel duidelijk wie het voor de spotcount doet en wie voor de hobbie.

 6. Profile pic
  Divo  -  01-01-2019 om 13:07

  @wesley ja precies :)

  Ik neem aan dat spyshots wel gespot mogen worden in Nürburg? Die hebben zeker toegevoegde waarde

 7. Profile pic
  hardstyler  -  01-01-2019 om 13:09

  @Wesley Ik ben/was zo'n gast die daar stond. Beetje uit de hand gelopen. Lekker makkelijk spotten en uiteraard erg dikke unieke spotjes. En als het (oogluikend) wordt toegestaan, waarom niet. Voor de svdd is het me niet te doen. De spotjes zelf wel.
  Vind het wel beter dat het nu niet meer wordt toegestaan. Hoop dat de views en reacties op spots nu daadwerkelijk weer omhoog gaan. Waar je voorheen duizenden views met een doodsimpele Carrera S had, mag je in je handjes knijpen als je er 1000 haalt met een Ferrari F40 bij wijze van.

  @Autogespot, hoe zit het met de spotjes bij autobeurzen? Blijft dit nog wel toegestaan? Lijkt mij in dezelfde categorie te vallen.

 8. Profile pic
  Divo  -  01-01-2019 om 13:12

  @hardstyler spots bij bv. IAMS zullen denk ook worden verwijderd

 9. Profile pic
  europeancarshotsinsta  -  01-01-2019 om 13:17

  @ZeistSpots jaja eindelijk... nu wordt 'ons' viaduct in Utrecht extra druk denk ik????

 10. Profile pic
  Dave-Jan-Autogespot  -  01-01-2019 om 13:18

  Eindelijk! Wij worden erg moe van al die zogenaamde event spots!
  @hardstyler
  Het valt mij ook wel op dat je af en toe een spot hebt met veel views maar dat de meeste spots toch veel minder bekeken worden dan vroeger.

 11. Profile pic
  Wesley  -  01-01-2019 om 13:30

  @hardstyler dat je er staat, prima. Sterker, als het bij mij pm de hoek was had ik er ook gestaan. Punt is of je, nu dat ze niet meer geaccepteerd worden, er nog steeds zal staan komende events?

 12. Profile pic
  OJ  -  01-01-2019 om 13:38

  @hardstyler sterke comments. En ook ik hoop dat dit gaat zorgen voor een wat hechtere community. De views boeien me niet zoveel, maar de comments zijn wel echt leuk. Beetje activiteit op t forum was vroeger overigens ook altijd leuk.

 13. Profile pic
  hardstyler  -  01-01-2019 om 13:58

  @Wesley Ik zal er zeker nog staan. Richting of na het event. Het blijft gewoon heel erg imposant om een Lambo of F40 tussen het Nederlandse verkeerde te zien rijden.
  Afgelopen SCS heb ik alleen maar langs de snelweg gestaan en ben ik niet eens naar het event zelf geweest. Totaal doorgeslagen en behoorlijk sneu. Aan zelfreflectie ontbeert het me niet.
  Eenmaal thuis met die shitload aan spots heb ik eigenlijk ook heel geen zin meer om alles te editten en te uppen. In principe is elke foto hetzelfde, allen staat er elke keer een andere auto op.

 14. Profile pic
  Belgian-spotter  -  01-01-2019 om 14:18

  Coquelles is aan 700km van Le Mans ... mischien ze zijn komen van een événement maar veel autos gaat Naar calais met de boot , of naar Le Havre , er is veel weg van frankrijk tot u.k. ... het is niet Denzelfde van de enige weg tot supercar sunday . De regels voor circuit of event is voldoende denk ik omdat je mag camperen aan een plaats en niet zien alle autos van die évent , het blijft een verrassing . Mijn mening .

 15. Profile pic
  Belgian-spotter  -  01-01-2019 om 14:45

  En wat kunnen we doen met onze oude spots van deze plaats ? De regel was niet meer in plaats dus we kunnen hem stuuren vind ik . Of anders was het nodig om van tevoren te waarschuwen dat deze regel zou gaan gebeuren ...
  Misschien kun je een vertraging achterlaten om te sturen wat we nog hebben , tot 31 Januari of ik weet niet .

 16. Profile pic
  rena92i  -  01-01-2019 om 14:55

  Autogespot est déjà en recule de spoter pour leur site et maintenant ils donnent un coup final x)
  Une règle de plus qui sonne la fin de AG :D

 17. Profile pic
  thomcarspotter  -  01-01-2019 om 15:14

  Goede regel lijkt mij.
  Er werd de laatste jaren steeds meer toegestaan.
  Daardoor werden er vaker bijzondere dingen gespot, en werden de normalere spots minder bekeken denk ik. Dat was jammer.

  Ben benieuwd hoe het zal lopen komende tijd!

 18. Profile pic
  yggdrasil  -  01-01-2019 om 15:22

  Goede voornemens die hopelijk uitkomen en nageleefd worden. Leuk idee alleszins, sta er wel achter! Genoeg campingspots op deze site waardoor er niet meer zoveel variatie was.

 19. Profile pic
  jasper1  -  01-01-2019 om 15:45

  Goed plan! Wat ook leuk zou zijn is als de notificatie (voorheen was dat een uitroeptekentje bij de spot) dat er bij een spot een tekst geschreven is. Ik vind het leuk om bij de wat specialere spots wat informatie toe te voegen, daar steek je dan tijd en moeite in om vervolgens 80 views te krijgen. Ik zou biijvoorbeeld al eerder op een spot klikken als ik zie dat er een verhaal bij getypt is.

 20. Profile pic
  Divo  -  01-01-2019 om 15:51

  @jasper1 zeker! Ik keek persoonlijk meer naar spots met uitroepteken dan zonder, ik vond het gewoon leuk om die teksten te lezen, en daarbij kregen die personen ook meer views, lijkt mij

 21. Profile pic
  KIP  -  01-01-2019 om 16:09

  Verbeterpunten:
  -zoals @jasper1 zei, uitroeptekens bij spots met tekst
  -evenementenkalender bijhouden?
  -misschien een eigen AG-evenement?
  -reclame voor meer spotters? (Kan dmv event)
  -wat fotowedstrijden ofzo, zodat men meer motivatie heeft om weer te spotten.
  -meer 'spotten met', ik wil ook wel een keer ;)

  Oftewel nog meer interactie met de spotters (ook onderling). Al zijn jullie daar al heel goed mee bezig!

  Zijn zomaar want punten, sommige wat meer realistischer dan anderen ;)

 22. Profile pic
  Daniël de Wit  -  01-01-2019 om 16:13

  Goed om te horen. Hoop dat dit de kwaliteit van de spots op AG laat toenemen en natuurlijk ook meer mensen doet aantrekken naar deze site.

 23. Profile pic
  Dustie  -  01-01-2019 om 16:30

  Mooi. Dit had jaren geleden al ingevoerd moeten worden.

 24. Profile pic
  hardstyler  -  01-01-2019 om 16:33

  Kunnen de regels een keer concreet omschreven worden?

  De uitleg bij het verwijderen van een spot is als volgt;
  "Because this car was on its way to a major event."
  Wanneer is iets een "major" event?
  Mogen spots van kleinere eventjes dan wel?
  Is er een bepaalde afstandsgrens, wanneer een "major" event spot wel mag? Bijvoorbeeld langs de snelweg nabij Amersfoort tijdens SCS.

  Hoe zit het met de gigantische autobeurzen waarbij complete parkeerplaatsen worden geupt? Denk aan IAMS, Motorshow Essen etc.

 25. Profile pic
  willemduijff  -  01-01-2019 om 17:05

  Top, prima voornemen! Dat gaat de kwaliteit van de spots op de site aanzienlijk verbeteren!

 26. Profile pic
  Lego and Supercar  -  01-01-2019 om 18:39

  Wow, some good news for 2019! The quality of the spots on the site will improve, that's for sure. People that were spotting only on the highway will understand what carspotting is about!

 27. Profile pic
  eldoub  -  01-01-2019 om 18:47

  Goede regel!
  Veel hele dikke spots gaan verdwijnen maar die kan men nog uploaden op Instagram.
  Ik stop na 10 snelwegspots waarvan je weet dat ze op supercarsunday gemaakt zijn met het bekijken van de rest van de spots.
  Hopelijk nemen zo de views van de reguliere spots toe.

 28. Profile pic
  phil oakey  -  01-01-2019 om 19:42

  Prachtig mooi begin van 2019,Vond het altijd al een behoorlijk smet op de site

 29. Profile pic
  joos straetmans  -  01-01-2019 om 22:40

  Verdorie, ik heb net een tent gekocht en een superzoomlens met statief ! Wie biedt ?

 30. Profile pic
  joos straetmans  -  01-01-2019 om 22:49

  Grapje natuurlijk. Maar ik heb wel een paar keer svdd gemist vanwege zo'n kampeerspot. Maar @hardstyler heeft ook al eens geschreven dat spotten in bijvoorbeeld Dubai of Monaco ongeveer hetzelfde is als kampeerspotten. Ik ben eigenlijk voor meer willekeur bij het accepteren van een spot. Een kampeerspot van een Espada bijvoorbeeld vind ik prima, of van een zeldzame Porsche of wat dan ook. En ik pleit er nogmaals voor dat AG een selectie maakt van de spots die svdd kunnen worden. En nog een voorstel : de svdd pas kiezen als alle spots 24 uur op de site hebben gestaan. Dus de svdd van 1 januari pas kiezen op 3 januari. Dan voorkom je dat spotters om 18:59 uur nog snel een spot uploaden om zo svdd te worden.

 31. Profile pic
  Jochen  -  02-01-2019 om 03:15

  Eindelijk.
  Goede verandering!

 32. Profile pic
  OPspotters  -  02-01-2019 om 05:01

  But you can still camp at the Ring and make all those "first spot" "spyshots"? I'm sure it is great for traffic for the site but that needs to be a total different category. Those are not spots either.

 33. Profile pic
  Ted  -  02-01-2019 om 09:14

  Ik ben benieuwd hoe jullie dat met Zandvoort spots gaan doen. Er is bijna elke dag wel wat te doen en echt niet elke auto is hier voor t circuit...

 34. Profile pic
  europeancarshotsinsta  -  02-01-2019 om 10:22

  @KIP GELIJK!

 35. Profile pic
  grandmasterb  -  03-01-2019 om 00:22

  Een snelwegspot kan best interessant zijn, veel speciale auto's staan in garages, dus de enigste keer dat je ze kunt spotten is op de (snel)weg.

 36. Profile pic
  Steven  -  03-01-2019 om 15:10

  Het probleem van de campingspotjes zijn niet de spotjes zelf maar de overdosis aan die spotjes. De enige schuldige hieraan is AG zelf door de oude dubbelregel af te schaffen.
  Dat deze creatieve manier van autospotten nu stopt blijft volgens mij eeuwige zonde :(

 37. Profile pic
  Boink  -  03-01-2019 om 15:30

  @Steven Ik denk dat je het nu omdraait. Het is lange tijd prima gegaan met de dubbel regel. Daarnaast zien we nu ook veranderingen aan auto's zoals spoilers, wraps, velgen etc.. Dat er mensen langs de snelweg spotten na een event begrijp ik ook nog. Het probleem was alleen dat men in november en december nog steeds bezig was die spots te uploaden en daarmee andere mensen hun kansen op de spot van de dag ontnamen.

 38. Profile pic
  Steven  -  03-01-2019 om 15:45

  @Boink
  Hiermee bevestig je gewoon wat ik zeg en dat is dat de oorzaak bij de dubbelregel ligt. 1spot per stad per auto en het probleem is weg en laat dit nu toch net die oude dubbelregel zijn :)

 39. Profile pic
  Boink  -  03-01-2019 om 15:48

  @Steven,
  Dat ligt er natuurlijk aan hoe je het bekijkt. Als men gewoon binnen een week die spots had geupload hadden we nu dit probleem nooit gehad. Die dubbele regel opheffen heeft tot nu toe ook veel opgeleverd. We moeten echter nooit stilzitten en de regels af en toe blijven aanpassen :-)

 40. Profile pic
  Steven  -  03-01-2019 om 15:51

  @Boink
  Veel opgeleverd bedoel je natuurlijk commercieel gezien en daar heeft een spotter niets aan :)
  Regels mag je af en toe aanpassen alleen vind ik dit niet de oplossing voor dit probleem. Mijn mening natuurlijk :)

 41. Profile pic
  Boink  -  03-01-2019 om 16:18

  @Steven, Automatisch de commerciële conclusie trekken lijkt me een verkeerde weg inslaan. Ik denk dat je je behoorlijk vergist in hoeveel de site online houden kost. Veel sites draaien achter een paywall en hier is alles gratis in te zien en gebruiken met een aantal banners erom heen. Als je nagaat dat we tientallen terrabytes aan data verstoken en als opslag hebben en daar een serverpark van 12 servers bij betrekt dan kun je wellicht een rekensom maken waar je stijl van achterover valt. We spreken hier inmiddels niet over een paar honderd euro per maand.

  Het heeft veel opgeleverd in de zin van meer spots en daarmee ook de ontwikkeling van bepaalde auto's te kunnen zien in de loop der jaren. Auto's zijn onze passie en dat vinden we dan ook zeker mooi om te zien.

  Gelukkig luisteren we naar iedereen zijn mening en zijn er op dit moment het meeste mensen mee eens :-)

 42. Profile pic
  Steven  -  03-01-2019 om 16:53

  @Boink
  Ik pinkte net een traantje weg bij het horen van je verhaal. Waar is die crowdfunding.. grapje natuurlijk.

  Als 20% van de spotters aan campingspotten doet en 80% niet is het niet moeilijk dat de meeste mensen het met jullie eens zijn. Daarom is het nog niet een goede aanpassing.

  Maar julie website, jullie regels :)

 43. Profile pic
  hardstyler  -  06-01-2019 om 13:58

  @Boink en @Steven,

  Goede discussie dit. De kans op echt hele bijzonder spotjes is nu drastisch afgenomen. Laat staan de spotters die buiten de welbekende spotplekken wonen en niet beschikken over een auto of voldoende geld om met de trein van Friesland naar een Laren of Amsterdam af te reizen.
  Wat Boink aan kaart dat er maanden na dato nog geüpload wordt is inderdaad de ergernis van vrijwel iedereen. In mijn ogen was het beter geweest als je een week de tijd hebt om al je spotjes te droppen. Zo kan iedereen de unieke kansen benutten om echt iets speciaals te spotten, zonder het hele jaar de svdd verkiezen te 'verstoren'.
  Aan de andere kan, AG zelf komt met de spotter top100 en svdd. Twee competitie-elementen, waardoor spotters de 'mazen' van de regels gaan opzoeken.

  Ik hoop dat er nu op zeer korte termijn wordt gekeken naar de definitie van een evenement. Autobeurzen mogen wel. Nieuwjaarsrecepties van autoclubs mogen wel. Maar het verkeer naar een evenement op een circuit mag niet.
  De regels staan en vallen met concreetheid en consequentheid.

 44. Profile pic
  DannyXM  -  12-01-2019 om 08:05

  Nu nog alle regels duidelijk op een rijtje zetten op de pagina waar ze horen: de uploadpagina zodat eenieder niet 10000+ frontpage posts af moet gaan op zoek naar die ene specifieke regel...

 45. Dit is niet ok