Auto mee op wintersport?

Auto mee op wintersport?

Voor velen is het een terugkerende vraag: gaat de auto dit jaar weer mee op wintersport? Het is altijd een moeilijke afweging. Natuurlijk is het fijn om met je eigen auto op vakantie te gaan. Je kunt die trouwe vierwieler immers helemaal vol stouwen. Een alternatief voor de auto zijn de trein en het vliegtuig. Indien je kiest voor de trein kun je nog redelijk veel bagage meenemen. Een vliegreis echter beperkt je daarin aanzienlijk, tenzij je bereid bent om diep in de buidel te tasten.


Met de trein of het vliegtuig naar de wintersport?
De mogelijkheden om per trein naar je favoriete skioord af te reizen worden steeds talrijker. Met name veel Oostenrijkse bestemmingen hebben de beschikking over een treinstation. Verschillende reisorganisaties bieden tegenwoordig daarom aparte treinreizen aan naar de wintersportgebieden.

Vliegen naar de wintersport wordt ook voordeliger. Bij sommige budgetmaatschappijen ben je al voor een paar tientjes klaar. Uiteraard betaal je wel extra voor de koffers die je meeneemt. Het grote voordeel van vliegen is dat je snel op je bestemming bent.
Het is overigens wel altijd verstandig een goede reisverzekering af te sluiten, ongeacht of je nu met de auto, trein of vliegtuig reist. Een dergelijke verzekering kun je trouwens ook prima online afsluiten bij de HEMA.

Of toch maar met de auto?
Met de auto naar de wintersport biedt ontegenzeggelijk veel voordelen, vooral als je de files een beetje weet te vermijden. Je hebt verder met niemand iets te maken en wordt niet geconfronteerd met drukke luchthavens en treinstations. Wel is het verstandig goed voorbereid op reis te gaan. Een winterbeurt bij de garage en het aanschaffen van sneeuwkettingen is absoluut geen overbodige luxe. Daarnaast is het verstandig om een paar dekens aan boord te hebben. Natuurlijk dien je ook voldoende ruitensproeiervloeistof bij je te hebben, een veger om de auto sneeuwvrij te maken is ook wel handig. Je kunt al deze zaken online bij de HEMA aanschaffen, tegelijk met je reisverzekering.
Auto mee op wintersport?

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws