Audi TT-RS is terug en heeft nog een vijfcilinder!

Audi TT-RS is terug en heeft nog een vijfcilinder!

Nog meer nieuws met het oog op de autosalon van Genève volgende maand. Audi Sport heeft namelijk de nieuwe TT-RS bekend gemaakt. Een agressiever uiterlijk en natuurlijk een heerlijke dot vermogen beschikbaar onder je rechtervoet, dat is de TT-RS.

Goed nieuws, de vijfcilinder is nog steeds te vinden in het vooronder. Goed voor 400 pk en 480 Nm aan koppel. De Coupé sprint in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid ligt respectievelijk op 250 km/u of 280 km/u. Afhankelijk van de gekozen opties.

De nieuwe Audi TT RS oogt, met zijn nieuwe front en opvallende achterzijde, sportiever dan ooit. Het quattro-logo is voorzien van een matte titaniumlook en is gepositioneerd in het onderste gedeelte van de zwarte Singleframe-grille. De luchtinlaten op de hoeken zijn opnieuw groter van stuk en verschaffen de TT RS een breed voorkomen. Om een betere koeling te realiseren, zijn er extra radiateuren toegevoegd achter de typerende RS-honingraatgrille.

Aan de achterzijde valt de vaste achterspoiler met vleugeltjes aan weerszijden op die deel uitmaken van het aerodynamische concept. Ze zorgen zowel voor betere prestaties als een verbeterde efficiency. De kenmerkende RS-achterzijde krijgt verder gestalte door de verticale designelementen aan weerszijden boven de diffusor en twee grote ovale uitlaatpijpen.

De nieuwe Audi TT RS is te bestellen vanaf eind februari en staat in maart bij de Audi-dealer.

Audi TT-RS is terug en heeft nog een vijfcilinder!Audi TT-RS is terug en heeft nog een vijfcilinder!Audi TT-RS is terug en heeft nog een vijfcilinder!Audi TT-RS is terug en heeft nog een vijfcilinder!Audi TT-RS is terug en heeft nog een vijfcilinder!Audi TT-RS is terug en heeft nog een vijfcilinder!Audi TT-RS is terug en heeft nog een vijfcilinder!Audi TT-RS is terug en heeft nog een vijfcilinder!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws