Audi toont ons de RS Q3 en RS Q3 Sportback

Audi toont ons de RS Q3 en RS Q3 Sportback

De IAA kwam net te vroeg voor Audi of met het oog op duurzaamheid werd de RS Q3 en RS Q3 Sportback even achterwege gelaten. De IAA stond namelijk niet in het teken van krachtpatsers met uitzondering van de RS6 en RS7. Die moesten er natuurlijk gewoon staan.

Audi Sport presenteert naast de nieuwe Audi RS Q3 ook een volledig nieuwe versie binnen het gamma: de RS Q3 Sportback. De twee compacte atleten onderscheiden zich door hoge prestaties, een sportief design en maximale functionaliteit. De twee nieuwe RS-modellen staan vanaf eind dit jaar bij de Audi-dealers.

De Audi RS Q3 en RS Q3 Sportback staan ​​voor kracht en prestaties, eigenschappen die door het dynamische exterieurdesign worden onderschreven. De glanzend zwarte grille met driedimensionale honingraatstructuur is, samen met grote luchtinlaten, in de RS-bumper geïntegreerd. Met zijn aflopende daklijn en doorlopende schouderlijn ziet de Sportback er nog gespierder uit en ogen de wielen in de verbrede wielkasten nog groter.

Voor het eerst heeft de nieuwe generatie van de Audi RS Q3 een twin-flow RS-uitlaatsysteem met twee grote, ovalen pijpen. De SUV's zijn standaard uitgerust met LED-koplampen; tegen meerprijs levert Audi Matrix LED-koplampen met dynamische richtingaanwijzers. Ook de achterlichten zijn voorzien van LED-technologie.

Binnen de Q3-familie van Audi zijn de RS Q3 en RS Q3 Sportback de sportiefste varianten. Dat is mede op het conto te schrijven van de gerenommeerde 2.5-liter vijfcilinder TFSI-motor die 400 pk en 480 Nm koppel levert, 17 procent meer dan zijn voorganger. Via een S tronic-automaat met zeven versnellingen worden die krachten overgebracht op de beproefde quattro vierwielaandrijving, die het vermogen via een meervoudige plaatkoppeling over de voor- en achteras verdeelt.

In slechts 4,5 seconden sprinten de Audi RS Q3 en RS Q3 Sportback naar de 100 km/u. De topsnelheid is beperkt tot 250 km/u, maar Audi Sport laat de teugels op verzoek vieren tot 280 km/u.

Audi toont ons de RS Q3 en RS Q3 SportbackAudi toont ons de RS Q3 en RS Q3 SportbackAudi toont ons de RS Q3 en RS Q3 SportbackAudi toont ons de RS Q3 en RS Q3 SportbackAudi toont ons de RS Q3 en RS Q3 SportbackAudi toont ons de RS Q3 en RS Q3 SportbackAudi toont ons de RS Q3 en RS Q3 SportbackAudi toont ons de RS Q3 en RS Q3 SportbackAudi toont ons de RS Q3 en RS Q3 SportbackAudi toont ons de RS Q3 en RS Q3 SportbackAudi toont ons de RS Q3 en RS Q3 Sportback

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws