Audi Sport: er komt geen nieuwe generatie Audi R8

Audi Sport: er komt geen nieuwe generatie Audi R8

Het was het jaar 2007: Audi verraste vriend en vijand door de R8 in productie te nemen, een sportwagen die tevens geschikt moest zijn voor dagelijks gebruik. Inmiddels zijn we alweer bijna door de tweede generatie van de Audi met de wilde haren heen. Dat roept vragen op: komt er een volgende? Wanneer we de geruchten mogen geloven: neen.

Voordat je opstaat en luid krijsend je stoel door de kamer heen gooit, wacht even. Kruip eens in het hoofd van de directeur van Audi Sport, Stephan Winkelmann. Hij wordt aan het eind van het jaar afgerekend op de behaalde resultaten. De cijfers liegen niet: de verkoopaantallen van de R8 vallen tegen en daarom kan er geen business case meer gemaakt worden voor een derde generatie. Eeuwig zonde voor ons autoliefhebbers, maar de zakenwereld is keihard. Lamborghini neemt nu definitief het stokje over van Audi en komt in 2020 naar verluidt met een opvolger van de Huracán. Wij vermoeden dat Winkelmann dit stiekem niet eens zo heel erg vindt, aangezien hij tot voor kort CEO was bij Lamborghini en dat merk dus waarschijnlijk nog steeds wel een warm hart toe draagt.

Is Audi Sport dan ten dode opgeschreven? Natuurlijk niet. De nieuwe RS7 komt er spoedig aan en ook de RS6 staat alweer te trappelen achter de coulissen. Verder zal er een RS Q8 komen, die losjes gebaseerd zal zijn op de onlangs onthulde Lamborghini Urus. Ook gaat Audi een eigen visie op de Mission E van Porsche uitbrengen, deze zal naar verwachting in 2019 gepresenteerd gaan worden. Er zit dus nog genoeg in de pijplijn, maar graag 2 minuten stilte voor het nakende verlies van de R8...

Audi Sport: er komt geen nieuwe generatie Audi R8

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    grandmasterb  -  08-01-2018 om 23:40

    Terecht de R8 was te lelijk en een audi, dus niet exclusief, alleen de motor klonk wel prima, maar die kun je ook in een lambo krijgen, die ziet er veel beter uit en is wel exclusief.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws