Audi RS E-Tron GT is groener dan groen

  • Joep
  • 06-06-2023 15:00
  • 122
  • 0

Audi RS E-Tron GT is groener dan groen

De Audi RS E-Tron GT is een groene sportieve zakensedan. Deze Oostenrijkse eigenaar nam dat wel heel letterlijk.

De Audi RS E-Tron GT is een elektrische sportieve zakensedan die op hetzelfde platform staat als de Porsche Taycan: het PPE-platform. Op dit platform komen ook: de eerste elektrische Lamborghini, elektrische Porsche Macan, Audi Q6 E-Tron en nog meer.

De elektromotoren in de snelle Audi leveren in totaal 646 pk. De elektrische acceleratie naar 100 km/h neemt 3,3 seconden in beslag. De topsnelheid ligt op 250 km/h. Dit is de eerste groene Audi in RS-uitmonstering. De wagen stoot geen koolstofdioxide uit, al is die bij de productie natuurlijk wel vrijgekomen. Maar in totaal is de uitstoot laag. Daarmee is het een auto die groen is, want hij is milieuvriendelijk. Mensen die de auto kennen weten dat wel. Mensen die de auto niet kennen nu ook.

We zien wel vaker een RS E-Tron GT met een groene lak of wrap, maar deze tint is toch wel bijzonder. Het bijzonderste aan dit exemplaar is echter de groene dichte grille. Alle andere exemplaren hebben gewoon een grijze of zwarte dichte grille en deze heeft dezelfde kleur als de carrosserie: felgroen. Toch is het niet makkelijk om te zien dat dit een RS is. De logo’s aan de buitenkant zijn eraf gehaald dus het enige weggevertje is het logo op de hoofdsteun. Er zijn wel meer dingen groen aan deze auto namelijk de letters op het Oostenrijkse kenteken.

Dit exemplaar werd gespot bij het casino in Velden in een groene omgeving zoals je in de achtergrond kan zien. Kortom, alles is groen aan deze spot!

Audi RS E-Tron GT is groener dan groenKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel