Aston Martin lanceert de langverwachte DBX

Aston Martin lanceert de langverwachte DBX

Een extensief ontwikkelingsprogramma dat afgelopen jaar begon met het fysieke testen in Wales en waarvan de virtuele ontwikkeling zelfs al in 2015 werd gestart. De DBX moet Aston Martin die boost geven waar het op zit te wachten. De nieuwe Vantage heeft namelijk nog niet echt gebracht wat het zou moeten brengen.

De DBX zal gebouwd gaan worden in St Athan, Wales. Een fabriek die speciaal voor de DBX uit de grond werd gestampt. Iets wat niet vaak wordt gedaan binnen deze sector. Het project DBX werd met een leeg papier begonnen waardoor de engineers zich helemaal konden uitleven en konden laten zien wat Brits vakmanschap is. Met succes, de DBX is een prachtige SUV om te zien.

De DBX is in verschillende terreinen getest en is daarin geslaagd. Mede door de ophanging die in sommige gevallen 45 millimeter verhoogd kan worden of zelfs 50 millimeter verlaagd. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de elektronische dempers en de luchtophanging met drie verschillende standen. Het gewicht van de DBX is uitgekomen op 2.245 kilo. Het chassis is gemaakt van gebonden aluminium en zorgt voor een strak en ruimtelijke auto.

De motor in het vooronder is een bekende. De 4.0 liter V8 die ook in de DB11 en de Vantage zitten. Het is wel een nieuwe versie die 550 pk en 700 Nm aan koppel levert. Zorgvuldig aangepast aan de DBX. Uiteraard is de soundtrack zoals we die van Aston Martin kennen en aan te passen via het actieve uitlaatsysteem. De V8 die gekoppeld is aan een negentraps automaat zorgt voor een acceleratie naar de 100 km/u in 4,5 seconden en een topsnelheid van 291 km/u.

Het interieur is Aston Martin ook volledig in losgeslagen. Prachtige lederen stoelen bieden de inzittenden voldoende ruimte en comfort. Het is in het SUV segment één van de ruimste auto's die er is. Dankzij een panorama dak wordt dat effect nog eens versterkt!

De DBX is vanaf nu te koop en krijgt standaard drie jaar garantie. De adviesprijs is €193,500 in Duitsland. Reken dus op een dikke twee ton aan euro's in Nederland en België. Leveringen zullen in het tweede kwartaal van 2020 gaan plaatsvinden.

Aston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBXAston Martins launches the long awaited DBX


Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    NETHERLANDS sanderwubs  -  20-11-2019 om 18:27

    Ben benieuwd! Wel mooie stap voor Aston. Hadden ze zeker nodig

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws