Aston Martin DBX707 AMR23 Edition eert F1 succes

  • Joep
  • 20-06-2024 13:00
  • 124
  • 0

Aston Martin DBX707 AMR23 Edition eert F1 succes

Begin vorig seizoen was de Aston Martin AMR23 de op een na snelste F1 auto van de grid. Dat succes werd gevierd met een limited edition van de DBX707. Die beginnen we nu steeds vaker te zien.

Toen kersvers Aston Martin coureur Fernando Alonso begin 2023 voor het eerst in de nieuwe Aston Martin AMR23 stapte, werd hij behoorlijk verrast. Deze auto was pijlsnel en kon meedoen om de podiums. Dat terwijl Aston Martin in 2022 op een teleurstellende zevende plek eindigde in het constructeurskampioenschap na een dramatische eerste seizoenshelft en redelijke tweede seizoenshelft. Viervoudig kampioen Sebastian Vettel zei het F1-circus gedag en Fernando Alonso nam zijn stoeltje over. Meteen in de eerste race, de Grote Prijs van Bahrein, van 2023 pakte Alonso de derde plek na het uitvallen van Charles Leclerc en het inhalen van Lewis Hamilton en Carlos Sainz. Was dit een eenmalig succes omdat het Bahrain International Circuit een bijzondere baan is? Nee, want Fernando Alonso reeg de podiums aaneen met zes podiums in de eerste acht races.

Na vijf races kwam de straatautotak van Aston Martin met een gelimiteerde DBX707. De DBX707 is sinds het seizoen 2023 een van de medical cars in de Formule 1. Die auto die achter de grid staat bij de start. De andere is een Mercedes-AMG GT63S 4-Door Coupé. Het kleurenschema daarvan is hetzelfde als de Formule 1 auto's van het merk. Groen met neongroen. De DBX707 AMR23 heeft precies die livery. De neongroene accenten onderaan zijn optioneel. Verder is deze editie te herkennen aan de Q-logo's. Heeft ie deze niet, dan is het een gewone DBX707 die toevallig hetzelfde geconfigureerd is.

Motorisch verandert er niets, dus je hebt nog steeds een vier liter biturbo V8 onder de kap die 707 pk levert. Je knalt in 3,3 seconden naar de honderd en haalt 310 km/h. Productie-aantallen zijn onbekend, maar het zullen er ongetwijfeld niet veel zijn. Ondertussen lijkt het succes van Aston Martin F1 wel een beetje minder geworden, want in de tweede seizoenshelft van 2023 waren er al een stuk minder podiums. Dit seizoen gaat het ook nog niet top, want je zou kunnen stellen dat Aston Martin het langzaamst is van de topteams. Echter staan ze nog wel flink voor op het middenveld, dus ze rijden een beetje in niemandsland op plek vijf in het constructeurskampioenschap. Mochten ze een keer winnen of kampioen worden in de toekomst dan zullen we wel weer een speciaaltje krijgen. Mocht dit al snel zijn, wat onwaarschijnlijk is, dan kan dat op basis van de recent gefacelifte DBX707 zijn. Uiterlijk veranderde er niet veel, maar het interieur ging grondig op de schop. Hieronder zie je twee DBX707 AMR23 Editions, een met de optionele neonaccenten en een zonder.

Aston Martin DBX707 AMR23 Edition eert F1 succesKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Aston Martin DBX707 AMR23 Edition eert F1 succesKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel