ARES Design Panther ProgettoUno is moderne De Tomaso Pantera

  • Brecht
  • 01-12-2023 10:52
  • 200
  • 0

ARES Design Panther ProgettoUno is moderne De Tomaso Pantera

Hoe zou een De Tomaso Pantera er uit zien als deze vandaag de dag gemaakt zou worden? Volgens het Italiaanse automerk ARES Design zou dit aardig in de buurt moeten komen.

Al in 2017 werd deze auto aangekondigd onder de naam 'Project Panther' door het bedrijf ARES Design. Onder leiding van de Zwitsers-Turkse eigenaar Dany Bahar modificeert ARES Design sinds 2014 verschillende voertuigen, waarvan de Panther de meest extreme is. Nu, zes jaar later, zien we voor de derde keer een Panther ProgettoUno verschijnen.

Deze auto is de eerste in de zogenaamde 'Legends Reborn' series van ARES Design. De koolstofvezel carrosserie is ontworpen op het platform van een Lamborghini Huracán en is een ode aan de De Tomaso Pantera die 50 jaar geleden gemaakt werd. Zelfs de pop-up koplampen zien we bij deze moderne interpretatie terug. De Amerikaanse Muscle van de Pantera is nu dus wel vervangen door een échte Italiaanse krachtbron (Voor zover we Lamborghini nog echt Italiaans kunnen noemen). De bekende 5.2 liter V10 klinkt in ieder geval fantastisch en zou relatief betrouwbaar moeten zijn. Als eigenaar hoop je hier in ieder geval op, want of je met deze Panther een Lamborghini service center binnen zou kunnen komen voor onderhoud is nog maar de vraag.

Uiteindelijk zullen 21 exemplaren gemaakt worden, waarvan dit de derde is die gespot wordt. Spotter Fraka heeft van deze drie ProgettoUno's er nu al twee op zijn/haar naam staan! Hij/zij bewijst hiermee nog maar een keer hoe succesvol een dagje spotten in Milaan kan zijn.

ARES Design Panther ProgettoUno is moderne De Tomaso PanteraKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel