Arabier ziet voor het eerst sneeuw

  • Joep
  • 08-12-2023 18:00
  • 284
  • 1

Arabier ziet voor het eerst sneeuw

Het Arabisch schiereiland is vrijwel alleen maar bloedhete woestijn. Deze Arabier ziet dan ook een voor hem zeer bijzonder sneeuwdek.

Wat we hier zien is namelijk een Mercedes-Maybach S680 uit de Verenigde Arabische Emiraten die in de besneeuwde binnenstad van Riga, Letland geparkeerd staat. Om specifiek te zijn komt deze Mercedes uit het Arabische emiraat Sharjah. Dat is qua oppervlakte en inwonertal het derde emiraat van het land. Abu Dhabi is met grote afstand de grootste qua oppervlakte. De hoofdstad van Abu Dhabi is, hoe verrassend ook, Abu Dhabi en dat is ook de hoofdstad van het land. Dit emiraat is 67.000 vierkante kilometer groot en het hele land 78.000. Na Abu Dhabi is Dubai het grootste emiraat. Dit is de bekendste en hier wonen ook de meeste mensen, 4,1 miljoen. De hoofdstad van Dubai is Dubai en daar wonen 3,3 miljoen mensen. Het is de grootste stad van het land en meer dan drie keer zo groot als de hoofdstad.

Sharjah is het derde emiraat en heeft als hoofdstad Sharjah. In die stad wonen ongeveer een half miljoen mensen. In het emiraat zelf wonen 2,3 miljoen mensen. De stad Sharjah ligt slechts zes kilometer van de stad Dubai af. Het bijzondere aan dit emiraat is ook dat het aan alle andere emiraten grenst! Dat zijn dan Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah en Umm al-Qaywayn.

Terug naar de spots. Bijna alle kentekens uit dit land die we op Autogespot zien komen uit de emiraten Abu Dhabi en Dubai. Sharjah zien we bijna nooit, net als de andere emiraten. Het is ook veel onbekender. In Riga, Letland wordt veel op Autogespot geüpload dus de verre reis naar het koude noorden werd beloond met een mooi winters landschap en een plekje op de site! Qua klimaat is Letland zowat het tegenovergestelde van de VAE, maar als er een auto is die daartegen kan dan is het de Mercedes-Maybach S680 wel. De auto heeft vierwielaandrijving en zit vol met slimme hulpsystemen dus de gladde ondergrond zal relatief weinig problemen opleveren. Al met al een spot met leuke details!

Arabier ziet voor het eerst sneeuwKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel