Alles kan in Cannes

  • Peter
  • 20-07-2023 13:00
  • 391
  • 0

Alles kan in Cannes

Zelfs de op twaalf stuks gelimiteerde Bentley Mulliner Bacalar is niet te gek voor de Franse kuststad.

Als je je ogen half dichtknijpt zou je er met gemak een "normale" Bentley Continental GTC in kunnen zien. Bentley? Check. Grand Tourer? Check. Cabriolet? Check. En technisch gezien ís het ook grotendeels een GTC, maar toch is er een hoop veranderd. Het meest bijzondere is wel dat het dak van de Bacalar niet dicht kan, het is namelijk en zogenoemde barchetta. Het geeft de Bacalar nog meer het boot-gevoel dat bij een auto van deze luxe wel past.

Verder is de spoorbreedte achter vergroot met 20 mm en is de achterbank geschrapt. In plaats van twee extra zitplaatsen vinden we hier nu bagageruimte, bedoeld voor speciale Bentley-tassen. Onderhuids vinden we de 6.0-liter W12 uit de Continental die hier net als in de Speed-uitvoering 659 pk en 900 Nm koppel levert.

Dat de verschijning van deze slee als een verrassing gold voor spotter mickey is niet bijzonder. Met slechts twaalf auto's in totaal, is de Bacalar extreem zeldzaam en duur. Met een nieuwprijs van ruim anderhalf miljoen euro is het haast nog opvallend dat er twaalf kopers gevonden zijn, maar dat zal wel weer verklaard kunnen worden door de exclusiviteit van deze Mulliner. Overigens hebben we hier te maken met een nog niet eerder verschenen exemplaar, wat de hoeveelheid unieke Bacalars op de site op drie stuks brengt.

Alles kan in CannesKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag