Allerlaatste Bugatti met W16 komt eraan!

  • Joep
  • 04-12-2023 15:29
  • 883
  • 1

Allerlaatste Bugatti met W16 komt eraan!

Bugatti zwaait de W16 motor uit met een laatste model: de Mistral. Hier is ie voor het eerst!

In 2022 presenteerde Bugatti de Mistral. Dit zou het allerlaatste model van Bugatti worden met de bekende W16 motor aan boord. Deze is maar liefst acht liter groot en beschikt over vier turbo's. In de Mistral levert dit blok 1600 pk. De motor debuteerde in 2005 in de Veyron en we zagen hem daarna ook in de Chiron, Divo, Centodieci, La Voiture Noire en de niet-straatlegale Bolide. In eerste instantie leverde het blok 1001 pk in de Veyron. In de Veyron SuperSport werd dit al 1200 pk. In de opvolger van de Veyron, de Chiron, klom het vermogen al naar 1500 pk. In de sterkere Chiron SuperSport en in de Centodieci werd dit vervolgens 1600 pk. En dat heeft de Mistral ook. In de alleen voor het circuit bestemde Bolide levert het blok zelfs 1850 pk!

De Mistral is de enige open Bugatti van de huidige generatie modellen. De basis daarvan is de uit 2016 stammende Chiron. Op dat platform hebben we verder de modellen Divo en Centodieci gezien, net als de one-off La Voiture Noire. De vorige open Bugatti is al een tijdje geleden, want dat was de Bugatti Veyron Grand Sport en de nog snellere Veyron Grand Sport Vitesse.

Bugatti gaat 99 stuks maken van de Mistral. De eerste exemplaren zullen in het begin van 2024 geleverd worden aan de klanten, dat is al vrij snel dus. Na de productierun van de Mistral is de Bugatti W16 motor geschiedenis. In Duitsland werd dit prototype gespot en het is de eerste Mistral voor Autogespot. Best bijzonder om een auto van vijf miljoen euro zijn testritjes te zien maken in deze gladde omstandigheden!Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag