Alfa Romeo Disco Volante Spyder gespot op weg naar Formule 1

Alfa Romeo Disco Volante Spyder gespot op weg naar Formule 1

Als je dit tegenkomt weet je zeker dat je met iets speciaals te maken hebt. Het Formule 1 circus zorgt altijd voor aanloop van speciale bolides en dit is er één van. De Alfa Romeo Disco Volante Spyder.

De auto is een moderne reïncarnatie van de Disco Volante uit 1952 die tevens Alfa Romeo’s eerste conceptcar was. De moderne variant is gebouwd door Carrozzeria Touring Superleggera. Dit is overigens pas het tweede unieke exemplaar op de site en dat kunnen er maximaal zeven worden. Zeven stuks worden er namelijk gemaakt en die worden allemaal in een andere kleur gespoten. Met een prijskaartje van 400.000 is het dan ook een auto die je met emotie moet kopen. Voor de prestaties hoef je het niet te doen namelijk. De Disco Volante is namelijk voorzien van de V8 die in de Alfa Romeo 8C ligt. 450 pk en een heerlijke soundtrack zijn het gevolg. De sprint naar de 100 km/u is gedaan in 4,2 seconden en over een topsnelheid is nog nooit gesproken.

Alfa Romeo Disco Volante Spyder gespot op weg naar Formule 1
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS Ferraribobo  -  07-09-2019 om 09:45

  Mooi artikel... Jammer is het dan dat de spot verwijderd is onder het mom van een Camping spot..
  Ik miste de auto in Spa en ben hem gevolgt heb hem ingehaald en op een parkeer plaats gestopt om er foto's van te maken.
  Ik wist niet wat het was,maar begreep wel dat dit iets speciaals was.
  Zeer zeldzaam en unique, maar dus niet meer te zien op de site.
  Erg jammer want dit zijn de spots die het spotten zo leuk maken.

 2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws