680 pk sterke Porsche 972 Panamera Turbo voor het eerst helemaal af!

  • Andele
  • 08-06-2024 09:00
  • 471
  • 2

680 pk sterke Porsche 972 Panamera Turbo voor het eerst helemaal af!

Het eerste particuliere exemplaar van de kersverse nieuwe Panamera werd in Nederland gesignaleerd! @Snelweggespotnl wist deze hybride in Den Dolder te vinden.

Het wordt waarschijnlijk weer een populaire auto, de sportieve station uit Zuffenhausen doet het altijd goed. De nieuwe generatie Panamera is goed verbeterd, het interieur is weer up-to-date en ook het uiterlijk is aangepast. We zien vooral wat rechtere lijnen, zo is het achterlicht van de Porsche over de gehele kont even hoog, het achterlicht komt aan de zijkanten niet meer 'naar beneden'. Ook aan de voorkant zien we deze lijnen, het is allemaal net wat vierkanter dan bij de vorige generatie. Ik weet niet zo goed of het een echte verbetering is, meer een kwestie van smaak.

Over performance valt natuurlijk niet te klagen, de motor en het hybride-systeem leveren samen 680 pk waarmee deze bijna 2,5 ton wegende auto in 3,20 seconden naar de honderd snelt. Dit terwijl de auto wel zwaarder is dan zijn voorganger en het vermogen ten opzichte van de 971 Turbo S E-Hybrid niet is toegenomen. Wel heb je beschikking over meer koppel, een toename van 80 Nm, van 850 naar 930 Nm. Dit koppel is beschikbaar bij bijna de helft van de toeren van de 971, namelijk 2330 RPM. De topsnelheid is met een geweldige 5 km/u toegenomen van 310 naar 315 km/u. Al met al lijkt het een geslaagd model wat veel aan zal trekken!

680 pk sterke Porsche 972 Panamera Turbo voor het eerst helemaal af!Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel