2024 is een bijzonder jaar voor deze Bugatti Veyron Grand Sport 'Wei Long'

  • Brecht
  • 02-03-2024 12:00
  • 172
  • 3

2024 is een bijzonder jaar voor deze Bugatti Veyron Grand Sport 'Wei Long'

Deze one-off Bugatti Veyron werd in 2012 gepresenteerd, ter viering van het jaar van de draak volgens de Chinese kalender. Nu, 12 jaar later, is het weer het jaar van de draak en wordt de geschiedenis van deze 'Wei Long'-Editie uitgebreid. Hierbij is het de vraag of we de auto ooit nog zullen spotten, want de auto is namelijk onlangs gewisseld van eigenaar.

We zien tegenwoordig vaak 'speciale edities' van auto's voorbijkomen, waarbij eigenlijk niet veel veranderd lijkt ten opzichte van het standaard model. Bij deze Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport zit dat wel anders. De auto is voorzien van een hele hoop draken en porselein; beide erg toepasselijk op het Chinese thema van de auto. Porselein komt namelijk oorspronkelijk uit China, en draken spelen een bijzondere rol in de Chinese cultuur en geschiedenis. Toch komt het porselein op deze Veyron niet uit China, maar van het Duitse bedrijf KPM dat zich al eeuwen specialiseert in de bijzondere keramiek. Ook de kleur van deze Veyron is toepasselijk; het gaat namelijk om 'Porselein wit'.

Je zou misschien denken dat deze editie voor de Chinese markt bestemd was destijds, maar deze Veyron is eigenlijk enkel in Europa gebleven. Zo is de auto enkel gespot in Duitsland, Zwitserland en Monaco. De huidige eigenaar besloot onlangs dat het tijd was om afscheid te nemen van deze speciale Bugatti, want de auto werd op 18 februari verkocht aan zijn volgende eigenaar. Dit is de eerste keer sinds 2012 dat het weer het jaar van de draak is en daarbij ook de eerste keer dat deze Bugatti publiekelijk op de markt verscheen. De kans is groot dat de eigenaar dit bewust gedaan heeft om nét wat meer geld te kunnen binnenslepen. Toch valt het verkoopbedrag nog relatief mee: de auto is verkocht voor €1.610.000, wat vergeleken met zijn prijs van €1.580.000 in 2012 nauwelijks verschilt.

Bij het wisselen van eigenaar is altijd nog maar de vraag of we de auto in de toekomst nog zullen zien. Spotter etienne.esg geeft ons met deze foto's uit zijn archief in ieder geval nog een voorlopig laatste blik op deze bijzondere editie!

2024 is een bijzonder jaar voor deze Bugatti Veyron Grand Sport 'Wei Long'Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag