2010: vijf topspots uit Duitsland

  • Emil
  • 18-01-2011 16:39
  • 5715
  • 16

2010: vijf topspots uit Duitsland

Duitsland heeft een aantal plaatsen die hoog op de lijst staan van spotplekken. De Nürburgring, Berlijn en laten we Düsseldorf en München niet vergeten. Allemaal toplocaties waar je de meest bijzondere exoten kunt tegenkomen. Komen alle steden dan ook voor in de volgende serie topspots? Kijk snel verder voor de nummer drie van het land waar het meeste gespot werd.

Aston Martin One-77

Te beginnen met een spot uit het walhalla voor autoliefhebbers in de hele wereld, de Nürburgring. Naast de nodige toeristen is het circuit ook voor fabrikanten een plek om nieuwe auto's uitvoering te testen. Dit is dé plek waar een auto tot het uiterste kan worden getest. Aston Martin test al jaren op het circuit en tijdens de testdagen heb je de kans wel eens en model tegen te komen, de spotters die de One-77 tegenkwamen mochten zichzelf wel heel gelukkig prijzen. Het is eigenlijk het eerste exemplaar wat bijna zonder camouflage is gespot. De One-77 is voor Aston Martin het meest unieke project waar ooit aan werd gewerkt. Jaren van passie, emotie en kracht zitten verwerkt in het model waar slechts 77 exemplaren van gemaakt worden. Dit jaar zullen de eerste exemplaren tegen een prijs van zo'n anderhalf miljoen euro per stuk bij klanten worden afgeleverd. Slechts een handvol is nog niet verkocht. Met een beetje geluk komt er één exemplaar in Nederland op kenteken.

2010: vijf topspots uit Duitsland

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport

De stad Hamburg noemde ik niet in de inleiding, maar dat het een spotstad is staat wel vast. Zowel in de winter is het er ook een komen en gaan van een grote hoeveelheid sportauto's. De Bugatti Veyron 16.4 Super Sport die er werd gespot is alleen van een iets wat ander kaliber dan een Bentley of Ferrari. Iedereen kent het verhaal van de Bugatti Veyron natuurlijk. Bugatti is uiteindelijk met de Super Sport gekomen om het wereldrecord opnieuw in handen te krijgen nadat de Amerikanen dat afpakten met hun SSC Ultimate Aero. Er werd een record gevestigd van 431 km/u om iedereen een tijdje de mond te snoeren. De verwachting is dat het record weer gaat sneuvelen door de Aero II die bijna klaar is. Maar Bugatti schijnt ondertussen ook weer aan een opvolger te werken die minstens 435 km/u moet halen, gekkenwerk, om het normaal te benadrukken.

2010: vijf topspots uit Duitsland

Lamborghini Reventón

Wie aan Duitsland denkt, denkt voornamelijk aan de degelijke sportwagens. Het was dan ook een verrassing dat er een Lamborghini Reventón in Berlijn werd gespot. Met slechts twintig exemplaren is de Reventón erg zeldzaam en een auto die voornamelijk terug is te vinden in collecties achter verborgen deuren. Zo staat er een exemplaar in Londen en staat er een exemplaar in Dubai. Andere exemplaren bevinden zich in de Verenigde Staten, Rusland en vast het Midden-Oosten. De extravagante auto dook zomaar op op een vreemde locatie zonder kenteken. Of we de 650 pk sterke Italiaan dus nog een keer in Duitsland zien blijft een raadsel. We zijn in ieder geval blij dat er destijds een aantal foto's van werd genomen, want uiteindelijk hopen we twintig exemplaren terug te vinden op Autogespot!

2010: vijf topspots uit Duitsland

Pagani Zonda Tricolore

Natuurlijk kan een spot uit de hoofdstad Berlijn niet ontbreken. De moderne stad met een wrede historie is een populaire bestemming aan het worden voor spotters. Met name de Kurfürstendamm is de plek waar je moet zijn voor het nemen van kiekjes van Ferrari's en Lamborghini's. De Zonda Tricolore die samen met een Enzo Ferrari werd gespot zorgde onder andere voor een nominatie tot spot van het jaar en dat is niet zo gek. Enzo's hebben we al genoeg gezien, maar de Zonda Tricolore was nog niet gespot. Vreemd is het dat Pagani aangaf tijdens de onthulling dat er slechts één exemplaar gemaakt zou worden, een logo in het interieur verraadt dat het toch om drie exemplaren gaat. Het model valt op door het blauw carbon fiber wat gebruikt is voor het bodywerk en de Italiaanse vlaggen. De auto is een ode aan de Italiaanse luchtmacht die als de Le Frecce Tricolori door het leven gaan. Vandaar het kleurengebruik.

2010: vijf topspots uit Duitsland

Porsche 997 GT2 RS

De laatste spot uit Duitsland is een Duitse sportwagen, maar wel een vrij gekke. Porsches noemt iedereen altijd saai, maar dat is wat de 997 GT2 RS verre van is. Het is de krachtigste 997 en 911 ooit gemaakt met een vermogen van 620 pk. Dat zijn normaal waarden waar tuners als Gemballa en TechArt mee komen wanneer ze gaan prutsen met nieuwe modellen. Dit keer heeft Porsche zelf besloten met een model te komen met een misselijkmakende hoeveelheid aan pk's. Het kanon gaat in iets meer dan drie seconden naar de 100 km/u en haalt minimaal 330 km/u. Wat mogelijk het meest boeiende is, is het feit dat de auto nog steeds gewoon een handgeschakelde versnellingsbak heeft. Terwijl Ferrari en Lamborghini en vele andere merken komen met de zogenaamde F1-flippertjes achter het stuur zijn de RS-varianten van Porsche vrij ouderwets. Een echte meerwaarde hebben ze niet, want de schakeltijden zijn langzamer. Het betrekt je wel meer bij het autorijden en daar draait het bij Porsche om. Dit exemplaar wat werd gespot was de eerste, inmiddels staat de teller op achttien stuks.

2010: vijf topspots uit Duitsland

Reacties op dit artikel