2010: vijf topspots uit de Verenigde Staten

  • Emil
  • 06-01-2011 16:36
  • 4494
  • 18

2010: vijf topspots uit de Verenigde Staten

Nummer acht van de top tien landen waar in 2010 de meeste spots vandaan kwamen is de Verenigde Staten. Gezien de oppervlakte van het land zijn er maar weinig spots gemaakt in dit land als je het gaat vergelijken met Monaco. Op het moment van schrijven had Monaco een "spotdichtheid" van 725,5 spots per vierkante kilometer in 2010. De Verenigde Staten kwam niet verder dan 0,000175094 spots per vierkante kilometer. Spotters van het land van de hamburgers, coca-cola en American Football hebben in 2010 gelukkig wel een stuk vaker de weg naar Autogespot gevonden. Dat is mooi, want we ontvingen een fraaie serie spots waarvan de volgende een aantal zeer opvallende waren.

Bugatti Veyron 16.4

Een Bugatti Veyron 16.4 kan haast niet ontbreken in een lijstje. Natuurlijk wordt de auto met enige regelmatig gespot, maar nog steeds is het een bijzonder voertuig om te zien. In dit geval helemaal. Het betreft de auto van de bekende ontwerper Bijan die een luxe winkel heeft in Beverly Hills. Met het geld wat hij met zijn winkels heeft verdient heeft hij inmiddels een aantal bijzondere auto's gekocht. Een Rolls-Royce Phantom, Mercedes-Benz SLR Mclaren, Ferrari F430 Spider en dan ook nog deze enorm opvallende Bugatti Veyron 16.4. De auto valt extreem op door de kleuren die de eigenaar heeft gekozen. Zelfs Rolls-Royce houdt ook wel van de stijl van Bijan en is een samenwerking aangegaan. Dit jaar kunnen we een aantal speciale Bijan Edities verwachten van Rolls-Royce. Bij de Bugatti Veyron 16.4 zal dat niet gebeuren, want de laatste versie is namelijk de Super Sport met 1200 pk.

2010: vijf topspots uit de Verenigde Staten

Devon GTX

Een grote onbekende spot is de Devon GTX die op zich nog wel kans had gemaakt om de spot van het jaar te worden. De Devon GTX zou het weerwoord moeten zijn voor de Europese orde. Denk dan aan Lamborghini's en Ferrari's maar inmiddels is onbekend hoe en wat er gaat gebeuren met de GTX. Door de zware crisis is het namelijk moeilijk overleven als kleine autoproducent. Op jaarbasis zouden slechts 36 exemplaren gebouwd moeten worden. Op zich best jammer, want het uiterlijk is uniek in de drukke wereld van supercars en exoten. Onderin is een 8,4 liter V10 van de Dodge Viper goed voor 650 pk. Met een prijs van $500.000 is het niet een goedkope auto. Op dit moment is het vrij stil rondom de fabrikant dus de kans is de groot de twee exemplaren die samen gespot werden, de enige exemplaren zijn die ooit gebouwd zijn.

2010: vijf topspots uit de Verenigde Staten

Ferrari F50

Niet iedere Amerikaan is gecharmeerd Amerikaanse sportauto's als de SSC Aero of de Dodge Viper. Begin 2010 werd in West Hollywood een knaller van een Europese supercar gespot, namelijk een Ferrari F50. Tot op heden is het nog steeds de enige F50 die aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is gespot. Standaard is de Ferrari al een bijzonder verschijnsel, maar de eigenaar van deze bolide heeft nog eens extra zijn best gedaan om het steigerende paard opvallend te maken. De zwarte velgen contrasteren goed met de rode kleur en de Italiaanse vlag op de bovenzijde van de achterspoiler is een fraaie toevoeging. De F50 is niet meer de snelste auto op aarde als je gaat kijken naar de prestaties. De V12 produceert 520 pk en dat is voor hedendaagse begrippen te weinig. Dankzij het lage gewicht kan een sprint naar de 100 km/u nog wel in minder dan vier seconden verlopen maar de F50 moet je toch vooral kopen voor de looks.

2010: vijf topspots uit de Verenigde Staten

Lamborghini Diablo VT Roadster

Een volgende spot die onze aandacht trok in 2010 was een crash van een Lamborghini. De spotter wist op een uniek moment vast te leggen hoe een Lamborghini Diablo VT Roadster weg reed en niet veel later een wiel afbrak als gevolg van de onkunsten van de eigenaar. Zullen de 530 paarden dan toch zijn tol hebben geëist en heeft de eigenaar naderhand besloten iets anders te kopen? Wij weten het niet. In ieder geval was en is het nog steeds een unieke spot op Autogespot. Het zou wel zonde zijn als de eigenaar hard gewerkt heeft voor deze ware droomauto en op een dom moment dit ongeluk kreeg. Niemand vindt het immers leuk om een ongeluk te krijgen. Maar fouten maken we om ervan te leren.

2010: vijf topspots uit de Verenigde Staten

Porsche 997 GT2

Smaak is niet te koop. Vermogen wel. De eigenaar van onderstaande GT2 heeft beiden eigenlijk. Ten eerste de smaak want dit is mogelijk één van de fraaiste 997 GT2's op Autogespot. De bolide heeft een widebody kit en is voorzien een andere voorbumper, namelijke van de GT3. Tot slot is de gigantische achterspoiler duidelijk zichtbaar. Dit kanon heeft daarnaast slicks voor circuitgebruik en om niemand voorbij te laten gaan is het motorblok aangepast om niet 530 pk maar rond de 800 pk te produceren. Op de foto is een ook nog een fraaie Ferrari 599 GTO zichtbaar. De auto's zijn van een stel vrienden die het geluk hebben op zeer jonge leeftijd al rond te mogen rijden in exclusief speelgoed. Wij kunne vervolgens gelukkig genieten van de foto's die dan genomen worden!

2010: vijf topspots uit de Verenigde Staten

Reacties op dit artikel