2010: vijf topspots uit België

  • Emil
  • 19-01-2011 16:22
  • 5968
  • 19

2010: vijf topspots uit België

Land van de speciale biertjes, chocolade en niet te vergeten Knokke-Heist. België is als vanouds goed vertegenwoordigd qua spots. De diverse grote steden worden ieder weekend opgezocht maar ook doordeweeks zijn de spottertjes druk in de weer om de mooiste auto's vast te leggen. Van België hebben we voordat we naar ons thuisland gaan voor jullie een fraaie vijf topspots geselecteerd.

Alpina B7 Biturbo

Hij stopt pas bij 280 km/u en haalt in minder dan vijf seconden de 100 km/u. Dit dankzij een 507 pk krachtige 4.4 liter V8 van BMW afkomstig. Echter door een twee turbo's een flinke pak krachtiger. De Alpina B7 is een auto voor mensen met een luxe probleem. Dieselen is saai, een benzine auto als de 760iL is niet sportief genoeg en het uiterlijk mag wat vlotter. Dan kun je bij Alpina terecht. De B7 is een stuk opvallender dan de BMW 7-serie dankzij een imponerende voorbumper, sideskirts en de niet te missen vier uitlaatmonden aan de achterzijde. Ook wordt het model indien gewenst geleverd met een fraaie kleur blauw. De eigenaar koos in dit geval voor zakelijk grijs. Maar denk maar niet dat je de auto mist wanneer hij het gaspedaal intrapt! Het is een fraaie spot en belangrijker nog, de eerste uit zijn reeks van Alpina B7's die van het nieuwste model zijn gespot.

2010: vijf topspots uit België

Bentley Continental Flying Star

Pakezel en luxe GT tegelijk. Nog ooit kon je de kleding en twintig schoenendozen van je vrouw van Amsterdam-Zuid naar Monaco in noodgang vervoeren. In dit geval Brussel want daar werd de eerste Flying Star van Carrozzeria Touring gespot. Een bijzonder project waar gezocht wordt voor twintig eigenaren die €590.000 willen neerleggen. Basis van het model is de Bentley Continental GTC. Eigenaren kunnen kiezen voor zowel de normale versie als Speed als basis. Ofwel 560 pk of 610 pk. Vervolgens wordt er met de hand een aantal maanden aan het model gewerkt voordat je hem overhandigd krijgt. Het gehele proces maakt het natuurlijk wel een schitterend unieke auto. Je moet het alleen willen, met een stationauto rondrijden voor het geld waar je een Lamborghini voor kunt kopen. Zolang je maar open-minded bent en een zak geld hebt, dan kan het.

2010: vijf topspots uit België

Ferrari Enzo Ferrari

Gisteren tot spot van de dag gekozen, vandaag ook terug te vinden in een artikel wat over topspots gaat. In plaatsen als Monaco en Londen is het niet vreemd wanneer je een Enzo tegen komt. In Knokke-Heist eigenlijk wel. Ondanks dat dit een serieuze gekke spotstad is, is de Enzo wel een unicum wat dat betreft. Het is net als de Bugatti Veyron zo'n beetje het maximale wat je kunt bereiken. Ook voor de eigenaar is dat eigenlijk hetzelfde. Voordat je een Enzo mocht kopen werd je door Ferrari gevraagd, daarna mocht je net geen miljoen euro afrekenen. Slechts 400 Enzo's zijn er gemaakt waarvan een percentage alweer is afgeschreven als gevolg van ongelukken. Niet onlogisch als je bedenkt dat de Enzo een van 's werelds krachtigste V12 motoren ooit heeft. De 660 pk sleurt je binnen no time naar hoogst illegale snelheiden. Dat heeft de eigenaar in Knokke vast niet gedaan, want dan ziet niemand hem, en daar draait het om in dit soort supercars. Om gezien te worden.

2010: vijf topspots uit België

Ferrari Hamann Black Miracle Spider

On-Europees bruut is de volgende spot. Hij is dan ook uit Dubai gehaald om in België de show te stelen. Het zal de eigenaar dan ook een rotzorg zijn dat Hamann de V8 heeft gekieteld tot 540 pk. De matzwarte lak en oranje details geven de auto een brute uitstraling. Dat hoort bij getunede auto's natuurlijk. Dit is niet voor de jongens van The Fast & Furious. Hamann is een tuner voor mensen die niet op een euro of duizend meer kijkeen. Pakketten als onderstaande kosten vaak ruim €20.000 euro en dan krijg je in eerste instantie veel optische details. Dat zal in dit geval ook gelden voor de sideskirts en velgen. Alleen de achterspoiler zal de downforce mogelijk iets verbeteren, maar standaard is de Ferrari al snel genoeg voor de meesten. Een uitzonderlijke Ferrari voor de nuchtere mensen in Benelux, schitterend om te zien dus!

2010: vijf topspots uit België

Lamborghini Murciélago LP640 IMSA

De laatste spot is opnieuw een "zotte wagen" zoals de Belgen het zelf zouden zeggen. De IMSA is van een autoliefhebber die eerst altijd een Lamborghini Gallardo reed. Een stapje hogerop is dan de Murciélago LP640, maar het kan nog gekker blijkbaar. IMSA geeft de auto 30 pk extra en maakt het dus eigenlijk een LP670. Het is een knotsgek vervoersmiddel voor mensen die wel houden van opvallen maar natuurlijk ook autoliefhebber zijn. ISMA pakt de auto optisch licht aan. De grootste wijzigingen zijn zichtbaar aan de voorzijde. Extra carbon fiber wordt geplaatst en de voorste spatborden zijn verbreed. De achterkant valt op door de groter achterspoiler en het gewijzigde uitlaatsysteem. Het totaalplaatje levert een bijzonder supercar, die niet iedereen mooi vindt.

2010: vijf topspots uit België

Reacties op dit artikel