2007: Topspots uit de provincie Gelderland & Utrecht

2007: Topspots uit de provincie Gelderland & Utrecht

We zijn aan het einde gekomen van de serie "Toppers per provincie". Als laatste in deze serie hebben we de twee centraal gelegen provincies Gelderland en Utrecht. Beide provincies zijn behoorlijk populair bij de rijken van Nederland. De mooie natuur is daar de grootste oorzaak van, bovendien liggen de exclusieve winkelstraten op een steenworp afstand van je luxe villa.

Gelderland
We beginnen in Gelderland. Met Arnhem als hoofdstad en Nijmegen als grootste stad heb je een gebied met twee steden waar genoeg te spotten valt. Het is natuurlijk ook de provincie van ons natuurpark, de Hoge Veluwe. Gelderland is qua oppervlakte de grootste provincie van Nederland. Het is zeker een provincie die genoeg te bieden heeft!


Een brute Amerikaan vinden we terug op de nummer vijf positie. Deze heerlijke ongeraffineerde Viper werd gespot in Arnhem. De spoiler en stickers maken de auto nog opvallender dan hij normaal gesproken al is. De Dodge Viper is nooit officieel in Nederland verkocht, daarom rijden er maar enkele exemplaren van deze American Muscle rond. Dat maakt het een echte topper om tegen te komen!


Op nummer vier vinden we een heerlijk rauwe Italiaan. Een supercar van de oude plank. Een echte Lamborghini is het, deze Countach. De scherpe lijnen en vouwen maken het een echte aandachtstrekker. Het uiterlijk blijft iets waar je niet snel aan kunt wennen. Zo'n extreem uiterlijk kan alleen maar van een Lamborghini komen! Een gigantische V12 zorgt voor de aandrijving van dit monster. Vermogen kom je nooit tekort, maar hard rijden is niet eens nodig met deze auto, alleen ernaar kijken is al geil genoeg.


Nog wat jaartjes ouder is deze Ferrari 250. In tegenstelling tot de 250 GTO is een GTE nog goed betaalbaar voor de zoekende liefhebber. Van deze tijdloze Ferrari werden in totaal 950 exemplaren geproduceerd. Dat is nog altijd minder dan een 'dagelijkse' 360 of F430. Een prijs van meer dan 50.000 euro ben je 100% zeker kwijt bij de aanschaf en daar komt al het onderhoud van deze klassieker nog bij. Je krijgt daarvoor natuurlijk wel een topauto terug!


Een auto die niet de eerste plek haalt is de brute SLR 722. Deze heerlijke brute Europese supercar is inmiddels best veel gespot. Best bijzonder gezien de gelimiteerde productie van maar 150 exemplaren. Het spreekt voorzich dat deze 150 SLR's allang een eigenaar hebben gevonden. De V8 produceert, mede dankzij een compressor, een gigantisch vermogen van 650pk! Deze SLR schaart zich daarmee in een select rijtje supercars van het kaliber Enzo en Carrera GT!


De nummer een, wat ons betreft, is overduidelijk geworden: de Enzo Ferrari! Dit heerlijke selecte groepje auto's kwam Maurice tegen, met als klapper natuurlijk de Enzo Ferrari. De auto's zijn allen van dezelfde eigenaar, die tevens de jongste Enzo eigenaar van Nederland is. Met het hondenweer van destijds op pad gaan met een auto met 660pk is bijzonder heldhaftig! Dan moet je over een fluwelen rechtervoet beschikken om niet in de sloot te belanden. Een heerlijke combo en een topspot!


Utrecht

De provincie Utrecht dan. In deze kleine provincie valt genoeg te doen en te spotten! Zo werd onze eigen Wederzijdse Passie meeting hier gehouden. Hessing's pand heeft zijn plekje hier. En natuurlijk zijn er genoeg plekken waar goed te spotten is!


Deze Audi R8 was tevens genomineerd als spot van het jaar. Het betreft ook niet zomaar een Audi R8. Met deze spot kwamen we zelfs in het Top Gear Magazine. Spotter Lowrider zag deze auto destijds vanuit zijn lokaal rijden en besloot hem daarna toch van dichtbij te bewonderen. Met als gevolg een special op onze site en een vermelding in het Top Gear Magazine en hun jaarboek. Deze prachtige auto is al behoorlijk vaak gespot, maar het blijft zo'n verschrikkelijk lekkere auto! Het bijzonder leuke verhaal maakt deze Audi onze nummer vijf.


Wat is er leuker dan dat bij je eigen bedrijf een SLR McLaren binnen ziet rijden. Armand Wiersema beleefde waarschijnlijk een geweldige dag door de 626pk sterke supercar te spotten. Dat maakt je werkdag dan ook een stuk leuker i.p.v alleen die Peugeots en Audi's! In Nederland kost een SLR meer dan 600.000 Euro, extreem veel geld als je het eigenlijk over een bijzondere Mercedes hebt. Het is vooral het extra werk van McLaren dat deze auto een zilveren vuurpijl maakt! Tegenwoordig is er naast de dichte SLR ook een open SLR leverbaar. Zo kun je het geweldige geluid wat uit de zijuitlaten komt nog beter horen!


Onze nummer drie is een Engelse sportwagen geworden , namelijk een Invicta. Voor sommigen een redelijk onbekend merk. Eigenlijk ook voor ons, er rijden nog maar een paar auto's van dit merk rond. Het is een auto die erg moeilijk te spotten is dus. Het design is ten eerste erg opmerkelijk te noemen. Typisch Engels, dus de bouwkwaliteit kan wat dat betreft wel beter. Engelse betekend natuurlijk ook karakter en wij zijn er volledig van overtuigd dat deze auto dat wel heeft. Volgens de spotter was het destijds de enige links gestuurde versie. Of er inmiddels al meer links gestuurd zijn kunnen we niet zeggen. De auto produceert 420pk. Het lage gewicht helpt mee aan het erg goede pk/gewichtsverhouding. Het is een auto die een 911 zeker op het rechte stuk met gemak een weerwoord kan geven!


Bijna was ook in Utrecht de Ferrari Enzo de nummer een geworden, maar ditmaal blijft hij op de tweede plek steken. Deze brute straatlegale supercar is een droom voor velen om te spotten. Kevin en Arie troffen deze superexoot aan op een normaal parkeerplaatsje in Utrecht. Het contrast met de normale auto's is dan ook enorm groot. Het is niet de habitat waar deze auto thuis hoort, maar nu zie je pas hoe extreem de vormen van deze Italiaan zijn. Is het een mooie auto? Dat is moeilijk te zeggen. Wel zijn we er zeker van dat deze voor Utrecht een topspot is!


Kan het dan nog bruter dan een Enzo? Jazeker, want de nummer een is een absolute topper. Het is de supercar van dit moment: de Bugatti Veyron. Deze 1001pk sterke Veyron maakt op dit moment gehakt van vrijwel elke andere supercar, waaronder ook de nummer twee en vier van deze lijst. Dat mag ook wel als je naar het prijskaartje kijkt, want inclusief alle fantastische belastingen in Nederland is deze Veyron ook drie keer duurder dan een SLR. Het bizarre bij deze spot is overigens de uberdikke combo met de SLR 722. Wat kun je als spotter nog meer wensen dan twee van zulke supercars bij elkaar. Wat ons betreft met afstand de beste spot in de provincie Utrecht in 2007!

Reacties op dit artikel