Topspots!

Topspots! Wat een spots de laatste vier weken weer! Aangezien ik dagelijks de spots moet bekijken of ze leuk of interessant zijn voor Autogespot weet ik wel z'n beetje wat er allemaal op de site te vinden is. Het valt me op dat er steeds meer spotters bij komen en het fanatisme toeneemt. Ditmaal zijn er weer superveel dikke exoten gespot die er voor zorgen dat we wederom een supereditie hebben! Kijk snel verder voor de topspots!

Aston Martin DB7 Zagato

Nee dit is geen gewone Aston Martin! In 2002 tekende Zagato deze prachtige gelimiteerde exoot. De kans er één tegen te komen is erg klein gezien het feit dat er maar 99 van geproduceerd zijn. De rijke Duitse stad Düsseldorf is dan een prachtige locatie om dit model tegen te komen. De auto wordt volledig aangepast aan de eisen van de klant: de kleur, het interieur en vele andere zaken maken iedere DB7 Zagato een uniek exemplaar.

Bugatti
Zoals we al hebben aangeven is deze editie nog extremer dan de vorige. Een kleine inleiding voor de komende spots mag dan ook wel. Er werd niet één Bugatti gespot maar in totaal 9(!) Bugatti's! Elke model wat sinds 1991 is uitgebracht werd gespot op de openbare weg, te bizar voor woorden!

Bugatti EB110GT

Van de EB110 zijn maar 126 exemplaren gemaakt, te bedenken dat er dan 4 zijn gespot is behoorlijk vet! Tijdens de jaren 90 wou Bugatti niet achterblijven in de supercar race die bezig was. Ferrari had immers in '87 de F40 op de markt gebracht en daarnaast deed Jaguar ook een poging met de XJ220. Met deze auto moest men de overige supercars doen verbleken. Een kleine V12 met 4 turbo's zorgden voor een vermogen van 560pk! Tegenwoordig levert een Continental GT dezelfde waarde. In de jaren 90 was deze EB110 GT één van de meest exclusieve verschijningen die je kon bedenken.
Andere link bij deze spot (1)
Andere link bij deze spot (2)

Bugatti EB110SS

Nog exclusiever dan de GT is de SuperSport, ofwel SS. Van deze Bugatti rijden er wereldwijd maar 31 rond! Jan Stuivenberg is in Nederland één van de gelukkige die in het bezit is van deze superexoot. Deze auto werd gespot in het steeds populairder wordende Laren. De SS wordt aangedreven door dezelfde motor die huist in de GT, alleen de SS produceert 110pk meer! Tevens is het gewicht met ongeveer 300kg gereduceerd waardoor het eerder een circuitauto is dan de GT. Een echte topspot deze auto!

Bugatti Veyron 16.4

Dan de Veyron, minder extreem maar zeker niet minder exclusief dan EB110. Over extreem gesproken, de Bugatti levert zijn prestaties namelijk in alle rust. Met 1001 pk hoef je je nooit zorgen te maken over te weinig vermogen. Niemand zal je immers concurrentie kunnen bieden op de wegen. De enige auto die het je wellicht nog benauwd maakt is de McLaren F1, althans voor heel even dan, de Veyron is namelijk veel sneller! Alsof hij van een andere planeet komt, te bizar voor woorden.
. Het belangrijkste onderdeel van de Veyron is de motor. Geen V8, geen V10 maar een W16 zorgt voor het duizelingwekkende vermogen!
Andere link bij deze spot (1)
Andere link bij deze spot (2)
Andere link bij deze spot (3)
Andere link bij deze spot (4)

Ferrari F40

Waarom kijken die mensen op de bankjes niet naar deze prachtige Ferrari ? Blijkbaar is toch niet iedereen op de hoogte wat voor machtige auto deze F40 is! Deuren die maar 1.5 kilo wegen om maar een voorbeeld te noemen hoe gericht deze auto is. De F40 is een legale straatauto volgepropt met de F1-technologie van die tijd. De prestaties zijn werkelijk fenomenaal en doen tegenwoordig nog supercars in het stof bijten. De 100km/u word bereikt in minder dan 4 seconden en deze Ferrari bereikt zonder moeite een top van meer dan 300km/u!
Andere link bij deze spot (1)
Andere link bij deze spot (2)

Ferrari F50

Een aantal jaar later werd de opvolger van de fenomenale F40 gepresenteerd. Deze auto was een stuk 'comfortabeler' en wat gebruiksvriendelijker dan de F40. Desondanks was het een beest van een auto! Een bijna-F1-motor brengt in totaal 520pk voort waarmee eveneens een top van meer dan 300km/u bereikt wordt. De F50 is verder niet echt een legendarische auto geworden in tegenstelling tot de F40. Ondanks dat blijft deze gelimiteerde auto een prachtig model om tegen te komen!
Andere link bij deze spot

Ferrari Enzo

Is de Enzo niet zeldzaam of is Autogespot zo populair? Er werden in totaal 5 Enzo's gespot namelijk! De Enzo is weer de opvolger van de F50, ofwel het rijtje is compleet! De Enzo is nog bruter en nog sneller dan de F50 en F40. Het vermogen stijgt boven de 600pk uit door een gigantische V12. Een werkelijk monsterlijke auto die weinig concurrentie kent, tenzij hij een Veyron tegenkomt. In Nederland rijden meer dan 5 Enzo's rond, behoorlijk veel voor een klein kikkerlandje. De Enzo is niet de mooiste supercar gebouwd aangezien de styling puur functioneel is. Desondanks is het voor veel spotters een droom er één tegen te komen!
Andere link bij deze spot (1)
Andere link bij deze spot (2)
Andere link bij deze spot (3)
Andere link bij deze spot (4)

Ferrari 360 Challange Stradale

Wederom een circuitgerichte auto gespot. Deze keer in een luxe winkelstraat in de USA! Deze CS is eigenlijk niet geschikt voor dit soort chique aangelegenheden. Met deze auto moet je rijden tot het einde van de horizon, daar is hij voor gemaakt! Deze 'Challenge Stradale' is een circuitversie van de 360 Modena ofwel een gepeperde superversie van de 360! De nieuwprijs van dit model was € 233.382,- , fors meer dan een normale 360. Voor dat bedrag krijg je eigenlijk minder, een kale auto namelijk. Waar Porsche de GT3 heeft, heeft Ferrari een Challenge Stradale. Een auto waar je groot respect voor hoort te hebben, anders zul je waarschijnlijk tegen een probleem aanlopen. Deze exoot is namelijk monsterlijk snel! Dit was tevens niet de enige gespotte CS!

Ford GT

In Amerika pakken ze het meestal minder subtiel aan dan de mensen in Italia. Ongeraffineerde pure power is het motto! De Ford GT is daar het perfecte voorbeeld voor! Van dit model zijn in totaal 4500 exemplaren geproduceerd, best veel dus! Maar in Europa zul je dit model maar mondjesmaat zien. Hij is vooral op de Amerikaanse markt gericht. De 5.4liter V8 zorgt voor een koppel van meer dan 600nm en 550 trappelende pk's. De Ford GT is dus een concurrent van de Duitse en Italiaanse exoten, deze kosten alleen een bak meer geld. De GT is een koopje in verhouding tot de prestaties die hij levert. Het enige nadeel is dat je waarschijnlijk duizenden euro's meer kwijt bent aan benzine.
.het blijft een Amerikaan namelijk.
Andere link bij deze spot (1)
Andere link bij deze spot (2)
Andere link bij deze spot (3)
Andere link bij deze spot (4)
Andere link bij deze spot (5)
Andere link bij deze spot (6)
Andere link bij deze spot (7)
Andere link bij deze spot (8)
Andere link bij deze spot (9)

Jaguar XJ220

Naast de EB110 en de F40 waren ook werknemers van Jaguar in hun vrije tijd een supercar aan het ontwerpen. Deze kreeg de naam XJ220 omdat hij in staat moest zijn de 220mph te halen, een gigantische waarde voor die tijd. Van al die supercars is dit het model wat nooit potten heeft kunnen breken, de kans er één tegen te komen is dan ook extreem klein. Dat deze XJ220 in Warschau werd gespot maakt hem daarom ook extra bijzonder!

Lamborghini Countach

Rauw, één van de kernwoorden van dit model. De voorloper van de Diablo was een verschrikkelijk moeilijke auto om te besturen. Slecht zicht, slecht schakelen, noem het maar op. Maar een auto vol met emotie! De vorige Lamborghini's zul je veel minder snel tegenkomen dan een Gallardo of een Murciélago. De Countach dateerd alweer uit 1974 en draait dus al behoorlijk wat jaren mee. Het uiterlijk is tegenwoordig nog steeds extravagant te noemen! Het topmodel heeft 455pk waarmee hij de Ferrari's overklaste.
Andere link bij deze spot

Lamborghini Murciélago LP640 Roadster

Kort maar krachtig, wat een geile bak! Porsche's zijn prachtig, Ferrari's heilig, maar Lamborghini's blijven auto's die van een andere dimensie zijn. De nieuwe LP640 is ook weer een auto die veel meer aantrekkingskracht heeft dan Ferrari's en Porsche's. Al ging het alleen maar om het geluid! Achter de bestuurder huist een immense V12 die 640pk produceert, bijna evenveel als een Enzo! Naar de 100km/u overklast de LP640 de Enzo met gemak! De honderd wordt namelijk in 3,4 seconden bereikt! Dit is de eerste LP640 Roadster die gespot is op Autogespot. Een heerlijk rijdend wonder wat we graag nog vaker willen tegenkomen.


Lamborghini Gallardo SE

De laatste gespotte Lamborghini's zijn ook erg bijzonder, dit zijn namelijk SE's! Deze special edition verschillen qua uiterlijk van de Gallardo op diverse punten. De two-tone kleur is één van de belangrijke kenmerken van de SE. De Lamborghini-techneuten hebben de Gallardo ook wat extra pit gegeven, 22pk in totaal. In eerst instantie werd gedacht dat deze speciale Gallardo 'Piton' zou gaan heten maar dat bleek niet te kloppen. Best jammer eigenlijk want SE klinkt een stuk minder exotisch dan 'Piton'.
Andere link bij deze spot (1)
Andere link bij deze spot (2)

Maserati MC12

Wie had dat ooit gedacht, een rapper gespot tijdens video-opnamen! 50 Cent werd enkele jaren terug gespot in Monaco tijdens het opnemen van een nieuwe videoclip. Voor het pimpvoertuig werd gebruik gemaakt van een Maserati MC12! De MC12 is het topmodel Maserati in de 21 eeuw. Deze supercar heeft als basis dezelfde motor die in de Enzo huist. De styling is echter veel eleganter. De kans er één tegen te komen is even miniem als bij de supercars uit de jaren 80 en 90. In Monaco rijdt in ieder geval wel één exemplaar rond, goed opletten dus wanneer men daar gaat spotten!

Mercedes SLR McLaren 722 Edition

Met de SLR 722 had Autogespot destijds de primeur. Inmiddels zijn er al diverse exemplaren gespot. Zo ook in Nederland het eerste exemplaar, en wat is hij dik zég! In het zilver komen de extra stylingelementen goed naar voren. De bumper is echt gigantisch, maar toch erg lekker. Deze top SLR heeft dezelfde motor als die de normale SLR aandrijft. Alleen de 722 heeft een beetje meer pit gekregen, in totaal komt het aantal pk's uit op 650! Hiermee benaderd hij de Enzo op een haar, wellicht is hij zelfs op bepaalde punten sneller dan de Italiaan! Tevens werd een photoshoot gehouden van één van de gespotte 722's!
Andere link bij deze spot (1)
Andere link bij deze spot (2)

Pagani Zonda C12-S Roadster

De laatste Italiaanse superexoot van deze editie. Dit is waarschijnlijk de meest indrukwekkende roadster die verkrijgbaar is op deze aardbol. De Pagani Zonda is voor veel mensen dé supercar tot op heden. De C12-S Roadster werd in 2004 geïntroduceerd en heeft één van de grootste V12's ooit gebouwd. Een 7.3 liter motor zorgt voor een ijzingwekkende 555 pk's. Naar de 100km/u wordt je in 3,7 seconden gelanceerd en je stopt niet eerder met accelereren voordat je de 350 gepasseerd bent! Deze, in Sydney gespotte, bloedgeile Pagani is de enige die er in dit gigantische land rondrijdt, een superspot!

Porsche Carrera GT

Normaal verwacht je dat een supercar van meer dan 600.000 euro niet snel de garage uitkomt, blijkbaar dus toch wel! Er werden in totaal 9 Carrera GT's gespot, bizar!! Deze hyperexoot wordt aangedreven door een gigantische V10 die meer dan 600pk produceert. Best opmerkelijk dat deze auto dan toch regelmatig wordt gespot als je ziet wat voor gigantische prestaties deze auto levert! Spyker F1 driver Christijan Albers werd ook gespot in Haarlem in de Carrera GT van Perridon.
Andere link bij deze spot (1)
Andere link bij deze spot (2)
Andere link bij deze spot (3)
Andere link bij deze spot (4)
Andere link bij deze spot (5)
Andere link bij deze spot (6)
Andere link bij deze spot (7)
Andere link bij deze spot (8)

Porsche 959

In 1985 in 3,7 seconden naar de 100, 450pk uit 2,9liter. Deze bizarre cijfers horen bij de Porsche 959. Deze oude superexoot is hedendaags één van de weinig overgebleven überporsche's. De carrosserie is vergeleken met de 911 flink breder geworden, en de neus met de klassieke ronde koplampen is helemaal gladgestreken. Aan de achterzijde siert een enorme, in het koetswerk geïntegreerde, spoiler het markante achterlijf van de 959. De 959 bewijst op indrukwekkende wijze het potentieel dat nog altijd in de 911 schuilt, en geeft critici die menen dat de 911 op sterven na dood is, het nakijken. In 1986 wint de 959 zelfs de loodzware rally Parijs-Dakar.


Spyker C8 Spyder

Wat een supervette auto! Simpelweg zo opvallend en zo spectaculair dat je hiermee tussen alle exoten in Londen nog echt opvalt. Deze prachtige Spyker's werden in Nederland en Engeland gespot. De meest opvallende is toch wel de gele Spyker die in 'Nederland-Exotenland' werd gespot. De Audi-V8 die achter de bestuurder plaatsvindt, produceert een prachtig geluid wat vergelijkbaar is met een nascar-auto!
Andere link bij deze spot

Reageer!

Volgende Vorige

Meer artikelen:

Reacties op dit artikel

Nog geen reacties geplaatst...
close