Nieuwe Lagonda op basis van Mercedes-Benz S-klasse

Nieuwe Lagonda op basis van Mercedes-Benz S-klasse Eerder dit jaar toonde Aston Martin/Lagonda op de beurs van Genève een concept. Deze was om de meningen te peilen van het publiek. Iedereen weet vast wel dat deze wagen een grote flop is geworden. Lagonda werkt rustig verder aan haar terugkeer in de luxe markt van auto's. Het tweede concept gaat een sedan worden op basis van de grootste Mercedes verkrijgbaar, de S-klasse.

Althans, dat zijn de geruchten die in het rond gaan. Het eerste concept was ook op basis van een Mercedes, de GL en Mercedes en Lagonda werken bij de tweede concept samen. Van dit concept wordt verwacht dat de productieversie in 2012 de straat op moet gaan.
Er zijn genoeg argumenten te verzinnen waarom de S-klasse een goede basis is voor de Lagonda. De eerste reden is de enorme hoeveelheid moderne techniek, waaronder ook hybride techniek. De basis van de S-klasse is zeer goed om verder op te borduren. Het doel van het Lagonda project is om een luxe auto op de markt te brengen en de S-klasse heeft alles in huis om als basis te dienen. Uiteraard zal de Lagonda haar eigen stijl krijgen en niet te vergelijken zijn met de S-klasse.

Mercedes gaat twee motoren leveren zoals het er nu naar uitziet. De biturbo V12 motor en de hybride motor. Hiermee zal de Lagonda ook voor de zakelijke rijder een aantrekkelijke auto kunnen worden.

Het design zal getekend worden door Aston Martin ontwerpers om zoveel mogelijk van de geschiedenis en cultuur in takt te houden. Wat we precies kunnen verwachten, is na de SUV in Genève nog even een raadseltje.


Volgende Vorige

Meer artikelen:

Reacties op dit artikel

 1. user avatar
  Jeroen Weijers

  Ik kan nou niet echt de link leggen tussen Aston Martin/Lagonda en Mercedes....

  10-09-2009 om 09:58
 2. user avatar
  El Phenomenonos

  @Jeroen, als je nou eens de tekst zou lezen? :{

  Lagonda is en blijft altijd een flopmerk. Aston Martin zou beter haar geld in iets anders investeren...:X

  10-09-2009 om 10:40
 3. user avatar
  Jonas

  Wauw, wat een stomme auto...

  10-09-2009 om 12:25
 4. user avatar
  tom da man

  @El
  Met alle respect: ken je je autogeschiedenis? Lagonda is nóg ouder dan Aston, en bestaat al meer dan 100 jaar. Het heeft veel prachtige auto's voortgebracht, maar onder de vleugels van Astons werd het wat verwaarloosd.
  Ik begrijp óók niet waarom MB techniek zou uitlenen aan deze wagen. Maybach is toch een concurrent voor een nieuwe Lagonda? Of wordt dat merk gewoon geschrapt.
  Die vieze koffer van op de foto's kennen we van dit misbaksel:
  http://www.wintonsworld.com/cars/a-cars-2004/2004-carpics/paris-04/seat-toledo-1.jpg

  10-09-2009 om 14:00
 5. user avatar
  El Phenomenonos

  @tom
  Lagonda WAS inderdaad een (legendarisch) merk dat veel prachtige auto's op de markt zette, maar zoals je zegt Lagonda IS een flopmerk door de tussenkomst van Aston Martin. Zolang Lagonda in handen is van Aston, BLIJFT Lagonda een flopmerk. Dus even opletten met mijn gebruikte tempora...

  Als je de autowereld goed kent Tom, ziet er naar uit dat Mercedes-Benz Aston-Martin (lees ook Lagonda) bij Daimler wilt aantrekken. Op die manier heeft Mercedes geen concurrent meer (maar wel meer geld in het 'laadje') en weten andere luxe-merken als Rolce-Royce dat ze moeten opletten omdat er een stevige concurrent is bijgekomen. Die SUV van Lagonda is trouwens ook gebouwd op Mercedes-techniek, namelijk deze van de GL.

  10-09-2009 om 16:13
 6. user avatar
  tom da man

  @El Pheno
  Zit wel wat in, want de Arabieren hebben zich bv. bij Aston én bij Daimler ingekocht, dus misschien gebeurt die vereniging onder hun impuls. Toch denk ik niet dat Lagonda én Maybach beide kunnen overleven. Net zoals bij VW is er maar één limousinemerk nodig, anders beconcurreer je jezelf.

  10-09-2009 om 16:25
 7. user avatar
  tom da man

  (Bentley, bedoel ik dan natuurlijk...)

  10-09-2009 om 16:26
 8. user avatar
  Opel Omega 5.7 V8

  Eigenlijk moet hij de neus van de oude Lagonda krijgen, die spitse snuit. Dat is ene kunstwerk!^O^

  10-09-2009 om 16:50
 9. user avatar
  Tommy-N

  Lagonda vind ik wel een prachtig merk hoor! ik heb er zelf ook 2 gespot geweldige wagens!

  10-09-2009 om 20:13
close