Flitsers

Flitsers Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Wat ben je een gigantische . . als je op vrijdagmiddag met een lasergun jezelf verschuilt achter lantaarnpaal. Nou heb ik dit zelf een keer mogen aanschouwen op de Oosttangent te Heerhugowaard.

Een agente die iets te vaak gefrituurd had probeerde zich te verschuilen achter een lantaarnpaal. Als een volleerd schutter stond ze daar semi-interessant te doen. Omdat haar achterkant hemelsbreed net zo breed was als de auto waarin ik reed zag ik haar al van 800 meter afstand. Door het aanpassen van de snelheid naar een gangetje van 35 á 40 had ik gelijk mooi de tijd om deze dame vriendelijk te begroeten met een gulle lach en een handzwaai, met een "Goedemiddag mevrouw agent" erachteraan. Ze groette mij vriendelijk terug maar ik weet zeker dat ze mij ondertussen enge ziektes toewenste.De politie is altijd op zoek naar iets anders. Iedereen kent het, flitser in de groene of grijze bak, driepootje achter de bosjes / boom, flitser in de voorbumper etc. Je rijdt nietsvermoedend door het centrum of op de provinciale weg en 'pats'. Aan die flits te zien had je aanzien!

Een tijd terug hebben ze me te grazen genomen. In plaats van waar ze regelmatig controleren stonden ze nu een paar honderd meter verderop. Dus ik had het gas er allang weer op. Grapje koste me €65. Dat is €65 te veel die ik veel beter weet te besteden. Ik weet ook wel dat het veel makkelijker is om je gewoon aan de snelheid te houden. Maar geloof niet dat ik op dit forum hier daar medestanders voor vind. En terecht overigens.

Enkele jaren geleden werd er via onder andere de radio opgeroepen om flitspalen te molesteren. Ik zeg: mooi initiatief, alleen niet echt netjes. Beter was geweest om deze tegenstanders van systematische snelheidduivels fluorescerend geel te verven zodat ze al van 3 km te zien waren. Nu begon de politiek weer te zeiken (dat doen ze trouwens ook systematisch) en werd de radio DJ die de vernielingen had aangeroepen verantwoordelijk gehouden.Ik wil nog even terugkomen op de lasergun uit het begin. Ik kan me voorstellen dat waar je ook werkt je trots bent op je werk. Kanttekening daarbij is: waar zit de trots bij een agent die dagelijks staat te flitsen of met een lasergun staat te schieten? Schiet mij maar in een ballonnetje want ik zou het dus echt niet weten.

In de strijd tegen hardrijders worden er ook steeds meer borden neergezet die daadwerkelijk aangeven hoe hard je rijdt. Die borden verschijnen overal. Persoonlijk heb ik alleen in Delft meegemaakt dat er een smiley die lacht of bedroeft kijkt, wordt getoond. Daar ga ik ook nog wat van zeggen want dat bord is pure uitlokking naar mijn mening. Als ik daar rij en ik zie dat ding lachen dan vind ik dat gewoon helemaal niks. Dus wat doe ik? Terugrijden en zo hard mogelijk langsrijden om de smile van dat smiley te krijgen en om hem te laten janken. Beetje kinderachtig, maar ja wie houdt me tegen?

Op de snelwegen worden steeds meer flitspalen weggehaald. Dat is een goede zaak. Downside is dat er steeds meer mobiele controles zullen worden uitgevoerd. Dat wordt dus flink om je heen kijken en dus niet alleen naar supercars.


Michael

Reageer!

Volgende Vorige

Meer artikelen:

Reacties op dit artikel

  1. user avatar
    richard

    politieagenten zijn jongens en meisjes die vroeger te vaak zijn gepest nu hebben ze een pet en een wapen en zullen ze ons wel ff trug pakken ik wordt kotsmisselijk als ik op zondagmiddag weer zo'n fanatieke stumper met een lasergun zie staan hebben waarschijnlijk geen prive leven. mvg

    06-04-2009 om 00:45
close