Carrozzeria Touring Superleggera neemt 8C Competizione onder handen

Carrozzeria Touring Superleggera neemt 8C Competizione onder handen Als Carrozzeria Touring Superleggera aan het werk gaat met een auto, dan is het eindresultaat vaak net zo elegant als de naam. In 2011 stond de autobeurs in Genève in het teken van de Gumpert Tornante en in 2010 werd de Bentley Flying Star getoond. Over drie weken is het opnieuw feest en ditmaal met de Disco Volante, van oorsprong een Alfa Romeo 8C Competizione.

Bij de ontwerpen grijpt Carrozzeria Touring Superleggera vaak terug naar het verleden. Het model wat in Genève staat is geïnspireerd op de Alfa Romeo C52 Disco Volante uit de jaren '50. Dit model stond bekend om een uitstekende aerodynamica en dat resulteerde in 1952 in een topsnelheid van 220 km/u. Bij de Disco Volante die in Genève te zien is, is de CW-waarde ook erg laag, 0,25 om precies te zijn. Wat voor effect dit zal hebben op de topsnelheid en andere prestaties weten wij op dit moment nog niet. Het onderstel en de motor van de 8C Competizione zullen gelijk blijven, Carrozzeria Touring Superleggera houdt zich liever met body van de auto bezig. Met het retro-uiterlijk zal de auto een mooi contrast slaan tussen de vele supercars en getunede auto's in Genève.

Carrozzeria Touring Superleggera neemt 8C Competizione onder handen

Volgende Vorige

Meer artikelen:

Reacties op dit artikel

 1. user avatar
  dutchcarshots

  Wij zijn benieuwd wat het word ik hoop net zo gaaf als de 8c:)

  16-02-2012 om 10:30
 2. user avatar
  rolfrolf

  In 2010 heb ik nog met Paul Koot gepraat bij de Carrozzeria Touring Superleggera stand. Ik kwam er alleen pas een paar weken later achter dat hij dat was.:+

  16-02-2012 om 14:28
 3. user avatar
  nba20

  The Jetsons belden... Ze willen hun spaceshuttle terug xD

  17-02-2012 om 18:17
close